U Nevesinju održana sjednica Foruma za bezbjednost zajednice

U kabinetu predsjednika SO Nevesinje danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost zajednice.

forum 24

Izvor: Radio Nevesinje

 

Predstavnici policije, lokalne uprave,inspekcijskih službi, komunalne policije, Radio Nevesinja i sportskih klubova upoznali su se sa odredbama novog Zakona o prekršajima RS. Utvrdili su preventivne mjere za sprečavanje nasilja na sportskim manifestacijama i razmatrali mogućnosti povećanja stepena bezbjednosti građana tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Zamjenik komandira Policijske stanice Nevesinje Siniša Laketa objasnio je da je novim Zakonom o prekršajima RS uvedena kazna zatvora, ali i mogućnost da se novčana kazna smanji za 50 odsto licu koje izvrši prekršaj u saobraćaju, ako plaćanje obavi u zakonskom roku od osam dana. Laketa je dodao da je novim zakonom promijenjen i način uručenja prekršajnog naloga.

Forum je zatražio od načelnika Opštine da pokrene inicijativu kod Osnovnog suda u Trebinju da bar dva puta mjesečno sudija za prekršaje u Nevesinju prima stranke.

Razmatrajući rezultate kampanje Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS „Stop nasilju na sportskim priredbama“ Forum je konstatovao da u Nevesinju nema organizovanih navijačkih grupa i da sportske manifestacije protiču u najboljem redu. Predstavnicima klubova je sugerisano da poštuju Zakon o javnom okupljanju i blagovremeno najavljuju održavanje sportskih događaja.

Forum je dao podršku MUP – u i Komunalnoj policiji za provođenje zakonskih odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Od inspekcijskih organa je zatraženo da i dalje nadziru promet pirotehničkih sredstava i sankcionišu svako kršenje zakonskih odredbi.

Članovi Foruma su konstatovali da je trenutno stanje bezbjednosti u opštini na zadovoljavajućem nivou i izrazili nadu da će Nevesinje biti mirna i bezbjedna sredina i tokom predstojećih praznika.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: