U Ljubinju šest prvačića više nego lani!

U jedinoj ljubinjskoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” obavljena je registracija budućih prvačića i sa zadovoljstvom je ustanovljeno da ih ima šest više nego prošle godine.

Autor: Žarko Janjić
Izvor: Moja Hercegovina

Rada-Sarenac-540x300

Više dece za više radosti: Rada Šarenac, školski psiholog (Foto: Moja Hercegovina)

Drugim riječima, kako nam je rekla školski psiholog Rada Šarenac, u prvi razred bi trebalo da budu upisana 32 đaka prvaka – i oni će nastavu pohađati u dva odjeljenja, a u dva odjeljenja će ostati najvjerovatnije i do kraja školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi.

U međuvremenu, ovi mališani će od 1. marta do maja biti na predškolskom obrazovanju u Dječjem vrtiću u Ljubinju i s njima će, kao i sa prethodnim generacijama, raditi vaspitačice Milena Turanjanin, Velenka Rudan i Tanja Pecelj. Nakon toga će u školi biti obavljena uobičajena testiranja budućih đaka.

U Osnovnoj školi “Sveti Sava” još nije određeno koje će dvije učiteljice poslije preuzeti buduća dva odjeljenja prvačića.

U susjednim Berkovićima u tamošnju Osnovnu školu “Njegoš” u prvi razred bi trebalo da krene 27 mališana, a i oni su trenutno na predškolskom obrazovanju u berkovićkom Dječjem vrtiću “Sveta novomučenica Milica – dete”.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: