Turistička jesen: Najezda Šveđana u Trebinje

Nakon uspješne ljetne turističke sezone, a prema najavama turističkih radnika, Trebinje će i u jesenjim mjesecima biti interesantno za strane turiste, posebno za one koji dolaze iz skandinavskih zemalja

trebinje

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.M.

“Šveđani već par godina dolaze u septembru i oktobru, jer rade predsezonu i podsezonu”, ističe Tatjana Bulajić, direktor Turističke organizacije grada Trebinja.
Ona kaže da su Trebinje ove godine posjetile grupe turista iz preko 50 zemalja, sa svih kontinetata, među kojima su prednjačili Rusi.
“U prvih osam mjeseci ove godine u Trebinju je ostvareno blizu 25 hiljada noćenja, što je za 13 odsto više za isti period lani”.
Uprkos lošim vremenskim uslovima tokom ljeta, Bulajićeva je zadovoljna turističkom sezonom.
“Kada su u pitanju noćenja najviše su nam dolazili turisti iz Srbije, Turske, Južne Koreje, Grčke i Velike Britanije, a ove godine i iz Rusije i iz Grčke”. 
Turistička ponuda Trebinja biće predstavljena i na „Međunarodnom sajamu turizma i zdravlja“, koji je juče otvoren u Banjaluci.
“Domaći turistički potencijali biće predstavljeni i na štandu Grada Kragujevca, sa kojima imamo potpisan protokol o saradnji”.
Narednog mjeseca Turistička organizacija grada Trebinja predstaviće turističke potencijale kao i cjelokupnu turističku ponudu, po drugi put na sajmu u Kragujevcu.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: