Trebinjski lovci u poseti Kleku

Lovci udruženja “Leotar“- Trebinje i „Begej“ Klek, već 13 godina ne propuštaju priliku da po neki dan provedu jedni kod drugih.

03

Zore Tanaskovski, potpredsednik Udruženja lovaca u Zrenjaninu, Milan Pažin, predsednik Udruženja lovaca Vojvodine, Slobodan Dursun potpredsednik lovačkog društva “Begej”, Janko Šekarić, predsednik udruženja lovaca “Leotar”, Željko Narančić, predsednik lovackog drustva “Begej” iz Kleka i Voja Kuručev, predsednik lovačkog društva “Fazan” iz Zrenjaninu.

Takvi odlasci se brižno pripremaju, rado dočekuju i najlepše provedu.

Hercegovački lovci, prijatelji, rođaci, upoznaju banatske stare dolme, meandre i triangle, i oduševljavaju se bogatstvom ovdašnjih lovišta, a banatski lovci već uveliko poznaju velika prostranstva hercegovačkih lovišta: od trebinjske šume, Ljubomila, Leotara, Bijele gore, do Zubačkih brda i Orjenskih ogranaka.
Lovačka udruženja Kleka i Zrenjanina, pored drugovanja i lovačkih doživljaja i provoda, imaju i još jednu značajnu misiju povezivanja zajedništva; starog i novog zavičaja- Banata i Hercegovine.
Ovog vikenda, u četvorodnevnu posetu, stiglo je 25 lovaca – prijatelja iz Trebinja. Danju se išlo u lov, jer ih je i vreme vrlo poslužilo, a u predvečerje se posećivala rodbina. Nakon toga se drugovalo u lovačkom domu do duboko u noć, uz bogatu lovačku trpezu.
Predsedniku L.D. „Begej“ Klek, Željku Narančiću i potpredsedniku Slobodanu Dursunu, pored dobrodošlih Trebinjaca i njihovog predsednika Janka Šekarića, gosti na svečanoj večeri bili su: predsednik lovačkog saveza Vojvodine Milan Pažin, predsednik lovačkog društva „Fazan“ Zrenjanin Voja Kuručev, kao i Zora Tanaskovski, podpredsednik lovačkog udruženja grada Zrenjanina.

04

Prijatelji: Nebojša Ratković i Uroš Milojević

Uz pozdrave i obraćanja, govorilo se o planovima za budućnost, odlasku u Trebinje i lov po brdima Hercegovine, kao i o tome da što više mladih i novih članova posećuju jedni druge, radi što intenzivnijeg povezivanja ljudi celog regiona

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: