Trebinjka Dragica Drapić u konkurenciji za najboljeg sportistu Srpske

Karatistkinja Dragica Drapić 2010. godine ušla je u besmrtnost i postala laureat “Glasa Srpske”.

drapic
Izvor: Glas Srpske
Autor: Čedomil Mucović

 Tada je mislila da je dosegnula vrhunac bavljenja sportom, međutim, taj izbor joj je bio još veći motiv da nastavi da radi, da više trenira i u ovoj godini je ostvarila još bolje rezultate, te sa pravom očekuje visok plasman i ove godine.

– Neizmjerno sam zadovoljna rezultatima u 2014. godini, koja je najuspješnija u mojoj karijeri. U ovoj godini osvojila sam dva zlata u borbama pojedinačno i ekipno i bronzu u katama na Evropskom prvenstvu u Rusiji i još mnogo medalja na domaćim takmičenjima. Takođe, položila sam za majstora karatea četvrti dan, a uz sve to uspješno obavljam ulogu majke 20-mjesečnom sinu Milutinu. Sa ponosom mogu reći da je protekla godina godina bez poraza, uz jedan neriješen meč i jednu diskvalifikaciju. Sve ostale mečeve sam dobila vrlo ubjedljivo – rekla je Drapićeva.

Evropsko prvenstvo u Rusiji je svakako bilo vrhunac sezone i sve pripreme su bile posvećene ovom takmičenju.

– Osim što sam po treći put postala prvak Evrope u borbama pojedinačno, te, zajedno sa klupskim koleginicama iz Leotara Majom Mirdinjo i Tamarom Lozo, osvojila zlatnu medalju u borbama ekipno i bronzu u katama, u pamćenju će mi posebno ostati dva finala. U finalu sam savladala protivnika iz Rusije sa 6:1, a u finalu ekipno smo dominirale nad velikom svjetskom karate silom Italijom i pobijedile ih kao nikad do sada sa 18:1. Imala sam ogromni motiv, nisam sebi dozvoljavala nijednu grešku, jer sam se ipak odvojila od djeteta na sedam dana, što mi je veoma teško palo. Uspjeh u katama dobija još više na značaju, ako se zna da smo bile u različitim gradovima, tako da nismo mogle svakodnevno da vježbamo. Od trenera i sudija sam dobila pohvale da sam na ovom takmičenju briljirala i bila najbolji takmičar – zaključila je Drapićeva.

Planovi

Planovi za 2015. nisu još definisani, ali od Dragice Drapić uvijek se očekuju zlatne medalje.
– Mislila sam da se 2008. i 2010. godina neće lako ponoviti, a sada mislim da se 2014. godina isto tako neće ponoviti, mada je u sportu sve moguće. Nadam se da ću nastaviti istim tempom, pa ako se nekad opet kockice slože, eto mene, četvrti put, na Izboru sportiste Srpske. Kalendar takmičenja i aktivnosti za sljedeću godinu nisam još pogledala, ali očekuje me mnogo takmičenja, pogotovo međunarodnih – rekla je Drapićeva.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: