Trebinje: Sveta liturgija na praznik Sv. Jovana Zlatoustog u Sabornom hramu

Danas su u sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg, djeca iz  vrtića „Sveta Evgenija-carica Milica“, učestvovala u Svetoj liturgiji.

dscf0614-custom

Izvor: Eparhija ZHIP

Nakon pričešća i odslužene liturgije djeca su u pratnji sveštenika i vaspitačica bila u posjeti biblioteci eparhije „Sv. Justin ćelijski“.

Uz posluženje i toplu riječ dobrodošlice, dogovoren je raspored redovnog dolaska „malenih đaka“ našeg vrtića kao i teme sledećih susreta sa hramom, sveštenikom i bibliotekom.

Uz liturgijsko obrazovanje mnoga djeca prvi put pristupaju svetim tajnama upravo kao polaznici našeg vrtića. Uz pažljiv rad vaspitačica koje ih uče osnovama vjere i ponašanja u zajednici, razgovor sa sveštenikom i učešće u svetim tajnama ih dodatno izgrađuje u bolje ljude i hrišćane.

Sa djecom se postupa pažljivo i sa puno ljubavi, i u toku jedne predškolske godine ustanovljen je plan i program rada koji uključuje podjednako i sportske i intelektualne aktivnosti kao i učenje osnova naše vjere. Djeca uče kroz igru, rad i poredak, ali i uz pažljivo pristupanje svakom mališanu kao posebnoj ličnosti i čovjeku.

dscf0605-custom dscf0609-custom

O autoru
Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: