Trebinje: Raspored projekcija na drugom festivalu mediteranskog i evropskog filma

Po drugi put u Trebinju u periodu od 04. – 10.08.2014. godine održaće se Festival mediteranskog i evropskog filma.

 

mediteranski film

Tokom sedam festivalskih dana biće prikazana 23 filma iz 15-ak zemalja u okviru šest programskih cjelina: mediteranski film, evropski film, retrospektiva filmova Milene Dravić, retrospektiva filmova Franka Nera, novi srpski film i Hercegovina na filmu.
Festival će otvoriti legndarna glumica Milena Dravić, ovogodišnji laureat “ZLATNOG PLATANA”, nagrade za izuzetan doprinos evromediteranskoj kinematografiji. Na ovaj način poznata glumica obilježiće i 55 godina umjetničkog rada na filmu, koji je počeo upravo u Trebinju 1959. godine.
Festival je podržan od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Trebinja, a medijski pokrovitelj je Radio-Televizija Republike Srpske.

U Kulturnom centru Trebinje sa početkom u 18:00 časova biće prikazan njen prvi film “VRATA OSTAJU OTVORENA”, reditelja Františeka Čapa. Naziv ovoga filma na simboličan način postaje i moto ovogodišnjeg festivala. Poslije svečanog otvaranja sa početkom u 20:00 časova biće prikazan i dokumetarni film o MIleni Dravić, koji je režirao Zdravko Randić. Sa početkom u 22:00 časa biće prikazan film “KOLIN” u režiji Etienne Constantinesco iz Francuske.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: