Trebinje: Počeli „Dani malih stvari”

 Deveti interdisciplinarni „Dani malih stvari“ otvoreni su večeras u Kulturnom centru u Trebinju

 

naslovna1

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.M. 
Festival je otvorio Željko Milošević, direktor Festivala koji je istakao da veliki rad i odricanje stoji iza Kulturne scene “Male stvari” i da su se trudili da grad Trebinje predstave na najbolji način.
“Prijatelj nije neko sa kim pijete kafu ili šalite se, šetate. Prijatelj nije ni onaj ko će vam pomoći u nevolji, jer svaki normalan čovjek će vam pomoći. Prijatelj je onaj ko sa vama tuguje u vašim nespjesima i ko se raduje sa vama u vašim uspjesima”, rekao je Milošević i dodao da je prošlih godina festival okupljao pozorišne umjetnike sa svih prostora nekadašnje države, a ove godine je sve znatno skromnije.
Nakon svečanog otvaranja manifestacije nastupili su članovi Plesnog kluba „Maris“, a potom je mostarski glumac Ivo Krešić izveo monodramu „Otirač-van men šou“.
Monodrama, koja je Krešićev autorski projekat, ismijava dvoličnost društva, a do sada je igrana više od 100 puta u BiH i Hrvatskoj.
U okviru „Dana malih stvari“, sutra će u hotelu „Leotar“ u 12 časova biti održan okrugli sto na temu „Trebinje-grad ili glad kulture? Kuda to idemo?“, a u 20 časova Banjalučko studentsko pozorište izvešće kamernu predstavu „Dvanaest zvjezdica”.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: