Trebinje okuplja dobrovoljce

Formiramo spisak ljudstva, ali i materijalnih sredstava, da znamo čime raspolažemo u slučaju potrebe. Za sada još nema nikakvih zahtjeva od Republičkog štaba za vanredne situacije“, pojašnjava Šarenac.

NENAD-SARENAC2

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.V. 

Načelnik Štaba Civilne zaštite Grada Trebinja Nenad Šarenac rekao je za RT da će volonteri iz Trebinja biti spremni da krenu u najugroženija područja čim dobiju poziv Republičkog štaba za vanredne situacije.

„U toku je dobrovoljno prijavljivanje građana koji bi u slučaju potrebe bila poslati u područja pogođena poplavama. Dakle, formiramo spisak ljudstva, ali i materijalnih sredstava, da znamo čime raspolažemo u slučaju potrebe. Za sada još nema nikakvih zahtjeva od Republičkog štaba za vanredne situacije“, pojašnjava Šarenac.
On je dodao da se dobrovoljci mogu javiti u prostorije Odsjeka za Civilnu zaštitu Grada Trebinja ili ovu službu kontaktirati na besplatan broj 121.
Kada je u pitanju snabdjevenost potrebnom opremom za volonterski rad u poplavljenim područjima, Šarenac ističe da su jutrošnjom odlukom trebinjskog štaba za vanredne situacije sva privredna društva i druga pravna lica iz Trebinja u skladu sa zakonom obavezana da svoja materijalno-tehnička sredstva stave na raspolaganje gradskom štabu, kako bi bila angažovana u slučaju potrebe i na poziv Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: