Trebinje: Mališani vrtića obilježili Svetog Nikolu

Javna ustanova za odgoj djece „Naša radost“ danas je obilježila svoju krsnu slavu – Svetog Nikolu.

slava1

Izvor: Radio Trebinje
Autor: R.S.
Slavska svečanost priređena je u glavom objektu u Bregovima, gdje su, nakon lomljenja slavskog kolača, za svoje drugare, vaspitače i zvanice, mališani ove ustanove izveli prigodan poetsko-scenski program.
Svaka prilika – da kroz recitacije, igre i male scenske forme pokažu svojim drugarima i gostima ono što su naučili od vaspitača – za djecu je uvijek posebna, ne manje i zabavna. Tako je bilo i za Svetog Nikolu, iako najmlađi nemaju posve jasnu predstavu o tome – šta se to danas ustvari svetkuje.
Uz najčešće stidljivo „ne znam“, na pitanje o današnjem prazniku i svetitelju bilježimo i odgovor jednog Konstantina koji nam je objasnio da je Nikola „bio sveti čarobnjak“, na šta je njegova drugarica značajno dodala – da je to bio „čovjek koji je pomagao drugima“.
Mnogo vještiji i rječitiji najmlađi su bili kada su uslijedile tačke za koje su se posebno pripremali – recitacije, igrokazi, ples, folklorna kola…

U javnoj ustanovi za odgoj djece „Naša radost“ dnevno boravi oko 420 mališana, u tri objekta ustanove – u Bregovima, Policama i Gorici. Vaspitač Radenka Butulija kaže da djeca kroz svečarske priredbe najbolje prezentuju kreativni dio rada ove ustanove.
„Svakodnevno se radi puno sa djecom i i uvijek vodimo računa da budu zastupljena sva četiri aspekta razvoja djeteta – i fiziči, i intelektualni, i socioemocionalni, ali i aspekt – govor, komunikacija i stvaralaštvo. U ovu posljednje ste danas mogli uvjeriti – djeca su jako lijepo recitovala, igrala, tumačila uloge u našim malim dramatizacijama – što su veoma važne aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta“, kaže Butulija.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: