Tomanović: FK Leotar nudi trajno rješenje za parking prostor kod bolnice!

Uprava FK Leotar predlaže da se iza sjeverne tribine stadiona Police, čije je renoviranje svakako planirano, napravi parking i tako na kvalitetan način dugoročno riješi problem pristupa zdravstvenim ustanovama u Trebinju

 

mian tomanovic

RJEŠENJE NA VIDIKU: Tik iza sjeverne tribine stadiona Police nalazi se trebinjska bolnica

Tekst: Trifko Ćorović
Foto: Slobodna Hercegovina

U bolnicu niko ne ide iz bijesa, već iz nužne potrebe da se liječi ili da dođe u posjetu nekome od svojih bližnjih. I kao da ta muka nije dovoljno velika, pristup trebinjskoj bolnici predstavlja jednu od najvećih trauma građana Trebinja.

Prostor koji bi trebalo da ima funkciju parking površine prevashodno namjenjene za korisnike usluga bolnice ili doma zdravlja, već od ranih jutarnjih časova prebukiran je neuredno parkiranim automobilima. U opštem metežu ugroženi su i pješaci koji često moraju u velikom zaobilasku potražiti put do ulaznih vrata zdravstvenih ustanova.

Jedno od mogućih rješenja za ovaj višegodišnji problem ponudio je Milan Tomanović, potpredsjednik FK Leotara:
– Svako od nas je svjestan očiglednog problema. Uprava Leotara zalaže se za dugoročno rješenje. Kako je u planu renoviranje stadiona Police predlažemo da Grad Trebinje, bolnica i FK Leotar postignu dogovor na način da se dio iza sjeverne tribine našeg stadiona pretvori u parking prostor. Na taj način rješio bi se problem gužve, a bio bi omogućen pristup bolnici i sa druge strane.

Tomanović kaže da je FK Leotar spreman da ustupi zemljište iza istočne tribine koja bi poslužila za izgradnju pristupne saobraćajnice, čine bi se omogućio nesmetan pristup ovim ustanovama iz pravca Mokrih dolova i Polica.

Podsjetimo da je od strane UEFA, Leotar dobio sredstva za renoviranje stadiona, pa se ovakva inicijativa čini vrlo praktičnom.

– Čini se da je sada pravo vrijeme za rješavanje ovih problema da sutra ne bi došli u situaciju, da zbog urbanističkih rješenja moramo da izmještamo ove zdravstvene ustanove, što bi bilo sigurno najlošije i najskuplje rješenje – zaključuje Milan Tomanović.

Bolnica-2

Sadašnji parking ispred bolnice u Trebinju (Foto: Hercegovinapromo)

Da li će administrativna regulativa, obično krajnje komplikovana, otežati praktičnu primjenu ove inicijative pokazaće vrijeme. Očigledno je da problem postoji, kao i njegovo rješenje, ostalo je na nadležnima i njihovoj dobroj volji.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: