Tanja Bulajić: U Trebinju nema slobodnih soba!

 Uprkos lošim vremenskim prilikama i nedavnim poplavama u RS, BiH i Srbiji, turistička sezona u Trebinju, prema zvaničnoj evidenciji noćenja, bolja je je nego prošle godine, kaže za RT Tatjana Bulajić, direktor Turističke organizacije Grada Trebinja

tanja

Izvor: Radio Trebinje
Autor: M. B. 

Ona dodaje da o tome najubjedljivije svjedoči činjenica da su trenutno svi smještajni kapaciteti popunjeni i da u našem gradu, sa oko 700 registrovanih kreveta, danas nema nijedna slobodna soba!

„Za prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je oko 11% više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. Sezona je, dakle, bolja nego prošlogodišnja jer je broj noćenja zvaničan podatak i on je mjerodavan. Samo u maju je broj noćenja bio manji u odnosu na prošlu godinu, ali je zato juni za preko 20% bolji nego lani. Što se tiče jednodnevnih posjeta – tu nikad nemamo zvaničnu statistiku jer je nemoguće doći do te brojke. Ali zato svakodnevno vidimo turističke autobuse koji se zaustavljaju na ulazu u Dučićevu ulicu, a to su najčešće Rusi ili turisti iz zapadne Evrope, koji gostuju u Dubrovniku, Herceg Novom i Budvi“, kaže Bulajićeva.

Tatjana Bulajić, direktor Turističke organizacije Grada TrebinjaNacionalna struktura turista iz zbirne evidencije noćenja u smještajnim objektima našeg grada – slična je kao i prethodnih godina, uz neočikivanu promjenu na vrhu, koji je redovno ranije bio rezervisan za najbrojniju trebinjsku klijentelu – turiste iz Srbije.

„Iznenađujuće je da ove godine bilježimo najviše noćenja turista iz Turske. Srbija je na drugom mjestu.Zatim slijede – Koreja, Grčka i Švedska. To je prvih pet zemalja odakle ove godine dolaze turisti u Trebinje. Po prvi put ove godine imamo noćenja i turista iz Rusije“, ističe Bulajićeva, dodajući da najviše pažnje turistima i ove sezone privlače kulturno-istorijske i druge znamenitosti Trebinja, te brojne vinarije, koje iz godine u godine bilježe veći broj posjeta.

Bulajićeva podsjeća da je u okviru IPA projekta međugranične saradnje sa Nikšićem ove godine planirano postavljanje kvalitetnije turističke signalizacije u gradu, te panoramskog dvogleda i interaktivnog totema na Crkvini, kako bi se turistima olakšalo snalaženje u gradu.

„Signalizacija bi trebalo da bude postavljena po planu projekta u oktobru. Riječ je o velikom broju znakova, njih oko 340. Dakle, svoju pravu funkciju dobiće tek naredne sezone. Panoramski dvogled i interaktivni totem trebalo bi da budu postavljeni do kraja avgusta“, precizira Bulajićeva.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: