Svetosavsko veče u Nevesinju

 Autor: Grahovac Dragan
Izvor: Radio Nevesinje

sveti sava 2014 - 3

U organizaciji Crkvene opštine Nevesinje večeras je u opštinskoj sali održana Svetosavska akademija sa bogatim kulturno – umjetničkim programom. Učenici, nastavnici, duhovnici i javni radnici Nevesinja uložili su mnogo truda da sugrađanima upriliče dostojnu svetosavsku priredbu i u tome su u potpunosti uspjeli. Prepuna opštinska sala, česte ovacije i pozitivni utisci pratili su večerašnju manifestaciju i to je potvrda je akademija protekla veličanstveno.
Nakon svetosavske himne o prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju besjedio je đakon  Branislav Rajković  naglasivši da  Sveti Sava ostavlja upečatljiv zapis u spisima, poseban period u vremenu i dubok trag u prostoru.
– To je jedna od rijetkih ličnosti koja može da sabere i crkvu i državu, vjeru i nauku, učenog i prostog – rekao je Rajković.
Svečani program bio je sastavljen od priča o Svetom Savi, recitacija, pjesama i kratkog dramskog komada. Učenici osnovne, srednje i muzičke škole nadahnuto su govorili o duhovnom preporoditelju kao simbolu zajedništva i sabornosti. Oživili su kult Svetog Save kroz stihove Matije Bećkovića i  Milovana Vitezovića i aranžmane kompozitora Gorana Duke.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: