Sutra izbor Vlade Republike Srpske

Druga i treća sjednica Narodne skupštine Republike Srpske će se održati sutra. Prvo je na dnevnom redu izbor Vlade Srpske, a željno se iščekuje i ministarska lista Željke Cvijanović. Tek nakon toga će se birati potpredsjednici Parlamenta.

bn

Izvor: BN TV
Opozicija je ovu informaciju dočekala na nož. Tvrde da se spremilo pogodno tle za trgovinu poslaničkim mandatima.
Kolegijum Narodne skupštine je i zvanično saopštio. Ministarska lista Željke Cvijanović biće poznata sutra na drugoj posebnoj sjednici. Odmah nakon toga na red dolazi i odabir četiri potpredsjednika Parlamenta, i to na trećoj posebnoj sjednici koja je zakazana isti dan – 17 – og decembra. Predsjednik, Nedeljko Čubrilović tvrdi da se biranjem kabineta Vlade sa krnjim rukovodstvom Parlamenta, ne ruši Ustav Republike Srpske.
Srpska demokratska stranka neće podržati odabir kabineta Željke Cvijanović, što zbog spornog snimka o navodnoj kupovini poslanika, što zbog vlade kontinuiteta, poručuje Vukota Govedarica. Sličnu poruku ima i Milanko Mihajlica.
Ni članovi koalicije Domovina nisu sigurni šta im je činiti. Sutra će imati sastanak kluba koalicije na kojem bi trebalo da odluče da li će podržati izbor nove Vlade.
Analitičari kompletnu situaciju vide kao čistu kalkulaciju i puku borbu za fotelje.
Afere o navodnim kupovinama poslanika pune medijske naslove, a da niko nije izašao u javnost i rekao iz čijih džepova će da bude isplaćena 30 odsto veća plata još jednom potpredsjedniku Narodne skupštinske Republike Srpske, još jedna plata za vozača tog potpredsjednika, kao i kupovina novog vozila za istog tog potpredsjednika Narodne skupštine. Sve to da bi se obezbijedio siguran glas za skupštinsku većinu.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: