SND Prebilovci: HVALA ocu Danilu, dobrodošlica ocu Marku!

Od 1.jula 2014, o. Danilo Boro prelazi na parohijsku službu u Bileću, a na službu u čapljinsku parohiju, iz Mostara, dolazi o. Marko Gojačić

 

otac boro
Zahvalni smo o. Danilu što je za protekle 2,5 godine, požrtvovano, časno i uspješno bio duhovni otac malog pravoslavnog stada u našoj parohiji, jednoj od najstradalnijih u srpskom narodu. Njegovim trudom i žrtvom obnovljena su redovna bogosluženja u crkvi u gradu Čapljini, čime je ovdje utvrđena živa crkva Hristova. Značajno je reći da su, prije svega trudom oca Danila u Parohijskom domu u Čapljini dovršene i opremljene crkvena kancelarija i gostoprimnica.

Od velikog opšteg duhovnog i istorijskog značaja je obnova Hrama Vaskrsenja u Prebilovcima, koja je takođe velikim dijelom vezana za o. Danila, vrlog čovjeka i sveštenika. Želimo mu svaki uspjeh u svešteničkoj službi u Bileći i svako dobro od Gospoda njemu i njegovoj porodici.
Ocu Marku, takođe vrlom svešeniku i čovjeku i popadiji Zorici, uz molitve, izražavamo toplu dobrodošlicu u Čapljinu, Prebilovce, Klepca, Tasovčiće, Gabelu Rečice… Sigurni smo da je o. Marko pravi nasljednik o. Danila, na ovom teškom, ali vrijednom i zahvalnom području Čapljine i okoline.

 

 

Srpsko nacionalno društvo Prebilovci

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: