Slava grada Trebinja, Preobraženje Gospodnje

Grad Trebinje i Srpska pravoslavna opština Trebinje i ove godine pripremili su bogat program za Sveto Preobraženje gospodnje, krsnu slavu grada i Sabornog hrama.

trebinje

Organizatori očekuju više hiljada gostiju, uz napomenu da je ovaj praznik jedan od najvećih sabranja vjernika, prijatelja i gostiju iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i šireg područja.
Program obilježavanja počinje sutra u ponedeljak, u 17 časova i 30 minuta kada će biti otvoren Sajam meda i vina, nakon čega će u 19 časova u Sabornom hramu biti služeno praznično večernje.
Poslije večernjeg bogosluženja, u Muzeju Hercegovine biće upriličena izložba – retrospektiva šestog saziva likovne kolonije Gacko „Klinje”, a zatim održan i koncert benda „Emir Kusturica i No smoking orkestar”.
U utorak, na Preobraženje Gospodnje, u 8 časova u Sabornom hramu biće služeno praznično jutrenje i Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega će biti položeno cvijeće na spomenik braniocima Trebinja i obavljeno lomljenje slavskog kolača u Gradskoj upravi.
U večernjim časovima litija će proći ulicama grada, a prethodiće joj praznično večernje u Sabornom hramu.
Na Trgu slobode građanima će se u utorak veče u 21 čas obratiti gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i predstavnici gradova pobratima, nakon čega slijedi muzički program.

  1. SLAVOLJUB VIDOSAVLKJEVIĆ LESKOVAC Reply

    GRADJANIMA GRADA TREBINJA SREĆNU GRADSKU SLAVU PREOBRAZENJA GOSPODNJEG ,UZ NAJBOLJE ZELJE ZA DOBRO ZDRAVLJE .

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: