Slava eparhije ZHIP: Praznik Svetog Ignjatija Bogonosca

O spomenu Svetog Ignjatija Antiohijskog Bogonosca, u Mostaru i Žitomisliću proslavljena je Slava Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Krsna slava preosveštenog episkopa Grigorija.

slava 00

Izvor: Eparhija ZHIP

Takođe, u ovaj dan, proslavljen je spomen Svetog Danila Drugog, Arhiepiskopa srpskog – imendan visokoprepodobnog arhimandrita Danila, igumana Manastira Žitomislića, kao i spomen Svetog Jovana Kronštatskog.

U navečerje Praznika Večernje bogosluženje služeno je u Manastiru Žitomisliću, nakon čega je predstavljena knjiga „Mitropolit Sveti Petar Zimonjić (1866-1941)“ protoprezvitera stavrofora dr Ranka Bilinca, a na sam dan Praznika Sveta arhijerejska liturgija služena je u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru. Tokom Evharistijskog sabranja, kojim je načalstvovao episkop Grigorije, uz sasluženje episkopa Atanasija, brojnog sveštenstva, monaštva i naroda Božijeg Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i Mitropolije dabrobosanske, u prezviterski čin rukopoložen je dotadašnji jerođakon Marko, sabrat Manastira Zavale.

???????????????????????????????

 

Nakon Liturgije, u Vladičanskom dvoru u Mostaru, priređen je slavski ručak, kojem je uz brojne zvanice, prisustvovao i Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: