Skupština Trebinja: Značajna sredstva za infrastrukturu

Odbornici Skupštine Grada Trebinja danas su, na 28. sjednici, usvojili program rada gradskog parlamenta za 2015. godinu, uz amandmane koje su predložili odbornici NDP-a i SDS-a.

tb

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: D.R. 
Pored ostalog, usvojeni su amandmani da se u program rada Skupštine uvrsti informacija o radu Osnovnog, Okružnog i suda za prekršaje,te informacije o izgradnji istočne obilaznice i o ukupno uloženim sredstvima Vlade RS u Grad Trebinje.
Nisu usvojeni prijedlozi da se u program rada Skupštine uvrste i informacije o zapošljavanju u administrativnoj službi grada i o radu Fudbalskog kluba „Leotar“.
Na današnjem skupštinskom zasjedanju usvojen je i program uređenja građevinskog zemljišta za 2015. godinu kojim se predviđa da se u infrastrukturu grada uloži ukupno oko tri miliona i 300 hiljada maraka.
Ljubo Milivojević, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje je, odgovarajući na pitanje poslanika SNSD-a o nastavku izgradnje Istočne obilaznice, istakao da je prioritet grada nastavak izgradnje dijela obilaznice gdje su, za sada, riješeni imovinsko-pravni odnosi.
„Imovinski odnosi na dionici od Nikšićkog puta do Željezničkog mosta su gotovo u potpunosti riješeni, obezbijeđena su i finansijska sredstava tako da bi nastavak radova na toj dionici trebalo uskoro da počne“, pojasnio je Milivojević.
Nakon žučnijih rasprava, usvojen je i izvještaj o realizaciji programa razvoja sporta grada Trebinja za 2014. godinu, uz primjedbe opozicije da bi novac iz gradskog budžeta u narednom periodu trebalo da bude raspoređivan ravnopravno svim sportskim klubovima.
Dosadašnji vršioci dužnosti danas su imenovani za načelnike odjeljenja Grada Trebinja. Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Grada Trebinja je Rajko Vico, Odjeljenja za finansije Momir Šarenac, Odjeljenja za prostorno uređenje Ljubo Milivojević, a za privredu i društvene djelatnosti Zoran Milošević.
Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja vodiće načelnik Rajko Ćapin, za načelnika Odjeljenja inspekcijskih poslova imenovan je Pero Jelačić, a za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Mirjana Ratković.
Odbornici su razriješili dužnosti predsjednika Izborne komisije Grada Trebinja Borislava Taranu zbog isteka mandata, kao i člana komisije Bojana Čvora, a imenovali su članove Željku Ružić i Marka Bešenjija.
Usvojena je i informacija o radu mjesnih zajednica za prošlu godinu. Na prijedlog gradonačelnika sa dnevnog reda današnje sjednice povučen je prijedlog odluke o pristupanju izradi Plana parcelacije „Todorići 3“.
Odbornička pitanja su bila uglavnom vezana za položaj višečlanih porodica i djece koja su bez roditelja, kao i zapošljavanje iz boračkih kategorija.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: