SRAMNA ODLUKA UEFA: Srbiji oduzeti bodovi, dva meča bez publike i kazna 100.000 evra

Fudbalskom savezu Srbije su danas, u petak 24. oktobra 2014. godine, u jutarnjim satima, dostavljene odluke Kontrolne i disciplinske komisije UEFA povodom odlučivanja o prekinutoj Grupa I UEFA EURO 2016 kvalifikacionoj utakmici između Srbije i Albanije (14. oktobar 2014, Beograd, prekid u 41. minutu pri rezultatu 0:0).

osli-rama-dron-urpavljanje-albanac-sa-zastavom-1413879352-583210

Ilustracija: Kurir

Izvor: FSS

Sednica Kontrolne i disciplinske komisije UEFA je održana juče, 23. oktobra 2014, a zbog izuzetnog interesovanja kompletne domaće javnosti povodom ovog slučaja i jednakog tretmana svih medija, kako iz Srbije tako i iz inostranstva, FS Srbije ovim putem prenosi dobijene odluke.

Odluke članova Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, a koja je zasedala u sastavu predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi Žoel Volf (Luksemburg) i Hans Lorenc (Nemačka), su:

1. Utakmica Srbija – Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

2. Fudbalskom savezu Srbije, odnosno “A” reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

3. Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dve naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

4. Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.

5. Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA.

 

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: