“Sjaj u oku anđela” novi dragulj u riznici hercegovačke poezije

 

Zadovoljstvo nam je objaviti da je iz štampe izašla nova knjiga Velibora Šipovca, njegova treća zbirka pjesama pod nazivom “Sjaj u oku anđela”.

Rezultat je vrijednog, plodnog i nadahnutog rada ovog mladog hercegovačkog pisca i predstavlja sedmu objavljenu knjigu u njegovom dosadašnjem opusu.

Namjerno naglašavamo da je ovo sedma objavljena knjiga, jer znamo da je već u štampi njegov novi roman kojeg, vjerujemo, s nestrpljenjem očekuju svi poštovaoci lijepe književnosti i rada ovog mladog autora.

Sjećajući se prethodnih izuzetno zanimljivih i neobičnih promocija Veliborovih knjiga u našem gradu, nadamo se da će nam što skorije priuštiti slično zadovoljstvo i promocijom svoje najnovije knjige.

bprednja korica - sjaj u oku andjela

POGLED U OGLEDALO DUŠE

Apstrakcija koja se nazire u tananim stihovima uvaženog Velibora, nagovještava da čovječanstvo ima osnove u budućnosti, da sačuva naš jedini dom i samog čovjeka, stvorenog za veće metafizičke domete, a ne samo za patološku potrebu dominacije nad drugim.
Autorova osama je distancirana i moralna, jer je spreman da svojim razgolićavanjem sopstvene duše otvoreno i bez straha da sebe na uvid, što većini ne polazi za rukom, a mnogi to sa najvećom perfidnošću i kamufliraju. Velibor je hrabar u komunikaciji sa sobom i sa svijetom, jer kod njega i u njegovom sagledavanju života ne postoji ništa osim istine, koju on usmjerava ka većem nivou sopstvene spoznaje.
Ubijeđen sam da je njegov put kao čovjeka i pjesnika siguran i tačan, a to njemu i ljudima koji ga poznaju čini veliku radost i vjeru u naše ne baš slučajno rađanje i dolazak na svijet. Ličnim skenerom je potvrdio da čovjek mora biti svoj i da ta vrsta spoznaje nema cijenu. Velibor Šipovac je kao pjesnik i čovjek vrijedan pažnje i poštovanja.

Iz recenzije Marinka Pavićevića

 

Izvor: trebinjedanas.com
O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: