Šešelj stigao kući: Rasturio sam Haški tribunal! (VIDEO)

Avion Er Srbije JU361 iz Amsterdama sleteo je u Beograd u 13 časova, a lider radikala pojavio se među pristalicama koje su ga dočekale sa velikim oduševljenjem.

seselj
 
Izvor: Novosti.rs
Foto: Tanjug

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala gde je u pritvoru proveo gotovo 12 godina, doputovao je u Beograd.
Nekoliko stotina članova i pristalica radikala sačekali su svog lidera sa velikim oduševljenjem.
Lider SRS se sa aerodroma uputio u stranku.

15:12 – TRIBUNAL UNIŠTAVA ŽIVOTE

Šešelj je u svom obraćanju kazao da mu je odsustvo iz Haga privremeno, dok ne osvoji vlast. Haški tribunal je nazvao globalističkom zveri „koja uništava živote”.
– Tamo su sudili i sude svemu onom vrednom što je Srbija imala devedesetih godina. Srbima sude zato što su Srbi, izriču kazne i šalju na robiju bez ikakvih dokaza. To se desilo Nikoli Šainoviću, Karadžiću, Goranu Hadžiću…

14:58 – ŠEŠELj SE OBRAĆA PRISTALICAMA

– Braćo Srbi i sestre Srpkinje! Izbacili su me iz ševeningenske tamnice. Nisam to tražio, samo su hteli da me se reše – počeo je svoje obraćanje lider radikala. Ubrzo je prekinut skandiranjem okupljenih koji su uzvikivali “Pobeda”.
– Obećao sam vam da ću rasturiti Haški tribunal! Doduše borba je trajala nešto duže, nego što sam očekivao ali pobedi se u zube ne gleda – rekao je Šešelj.
Par stotina pristalica SRS ispred zgrade Magistrata sluša obraćanje Vojislava Šašelja i u delirujumu uzvikuje i peva četničke pesme.

 

14:38 – ČEKA SE OBRAĆANjE ŠEŠELjA
Nekoliko stotina pristalica okupilo se u Zemunu ispred prostorija SRS gde čekaju obraćanje haškog optuženika Vojislava Šešelja.

14:36 – DOČEK I ISPRED ŠEŠELjEVE KUĆE
Najstariji sin Vojislava Šešelja Nikola i unuk stigli su u kuću u Batajnici. I dalje nema okupljanja ispred kuće, ali komšije najavljuju veliko okupljanje u glavnoj ulici u Batajnici odakle će simpatizeri lidera SRS doći pred kuću posle 15 sati.

14:19 – OTIŠAO U KABINET SA SARADNICIMA
Po dolasku u sedište stranke Šešelja je dočekalo nekoliko desetina pristalica, a u trenutku kad je stigao ispred zgrade na njega su se bukvalno obrušile žene u suzama, koje su pokušavale da ga dodirnu.
Po dolasku u stranku i pozdravljanju sa prisutnima, lider radikala i haški optuženik povukao se u kabinet sa najbližim saradnicima.

13:56 – LIDER SRS STIGAO U STRANKU
Haški optuženik Vojislav Šešelj stigao je u prostorije stranke gde su ga dočekali trubači na razglasu i opšta histerija među prisutnima.Za predsednika stiglo i pečenje

seselj 01

13:23 – JEO ČOKOLADU I POPIO KAFU

Lider radikala u avionu je jeo čokoladu i popio slatku kafu.
– Sedeo je na mestu za hitnu evakuaciju, bez ikakve pratnje. Rekao je: “Znam ja što su me stavili ovde, Da se otvore vrata i da iskočim” . Šešelj je u avionu bio prava atrakcija i svi putnici su želeli da se slikaju sa njim.

13:18 – ŠEŠELj IDE U STRANKU

Posle napuštanja aerodromske zgrade Šešelj se uputio prema Srpskoj radikalnoj stranci gde će se obratiti javnosti. Očekuje se da se Vojislav Šešelj pojavi u zgradi Magistrata u Zemunu. Tamo će održati konferenciju za novinare a meze i prasetina su već počeli da pristižu.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: