Šešelj podneo BiH zahtev za invalidsku penziju

Predsednik radikala podneo zahtev za invalidsku penziju na osnovu radnog staža koji je osamdesetih godina stekao kao asistent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu

seselj_620x0

Izvor: Novosti.rs
S. S. R.

PREDSEDNIK radikala Vojislav Šešelj podneo je zahtev za invalidsku penziju u BiH na osnovu radnog staža koji je osamdesetih godina stekao kao asistent na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. On je poslao medicinsku dokumentaciju iz Beograda, koju je potvrdila i lekarska komisija u BiH proglasivši ga invalidom prve kategorije.

Direktor Instituta za medicinska veštačenja zdravstvenog stanja FBiH Zijad Hadžiomerović kaže da su doktori ove ustanove, na osnovu procene kolega iz Beograda, potvrdili da je reč o nespornoj invalidnosti, iako haškog optuženika nisu ni videli.

– To usaglašavanje se radi u svim državama i bez pregleda – objasnio je Hadžiomerović. – Nema tu ništa subjektivno, radili smo profesionalno, bez obzira na ime i prezime.

Poslanik PUPS Konstantin Arsenović objašnjava za „Novosti” da Srbija i BiH imaju sporazum o regulisanju penzijskih odnosa građana koji su deo radnog staža stekli u jednoj ili drugoj državi.

Iako Šešelj još nije dobio saglasnost za „ček”, najavljuje se da će slučaj na sud. Direktor Penzionog zavoda FBiH Krnjić nije zadovoljan odlukama medicinskih veštaka iz BiH, koji „nisu trebali tek tako da prihvate nalaze beogradskih lekara, a da Šešelja i ne vide”.

O autoru
Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: