Savičić u Trebinju: Republička vlast izigrala borce

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savičić rekao je danas u Trebinju da nije zadovoljan brojem zaposlenih članova boračkih kategorija u državnim preduzećima, kao i rješavanjem ostalih problema boračkih kategorija sa republičkog nivoa.

slavko

Izvor: Radio Trebinje 
Tekst: M.I.
Savčić je istakao da su problemi boračkih kategorija u svim lokalnim zajednicama isti i da je najveći od njih zapošljavanje.
„Lokalna uprava u Trebinju čini napore kada je u pitanju zbrinjavanje članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Moram podsjetiti najviše nosioce republičke vlasti na obećanja koja su dali, kada je u pitanju broj članova boračkih kategorija, koji su trebali biti zaposleni u državnim preduzećima“, rekao je Savičić.
„Rukovodstvu Boračke organizacije Republike Srpske je od izuzetne važnosti saradnja i uzajamno povjerenje lokalnih uprava i Boračke organizacije, a ovdje sam imao priliku da čujem da su predstavnici Gradske boračke organizacije zadovoljni saradnjom sa lokalnom upravom i nadam se, da ćemo i dalje sarađivati na projektima koji su usmjereni na poboljšanje društvenog, ekonomskog i socijalnog stanja u Trebinju i RS“, rekao je Savčić novinarima poslije sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem.
Gradonačelnik Vučurević upoznao je predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske da je Gradska uprava u proteklom periodu zaposlila 27-oro djece poginulih boraca u stalni radni odnos u administrativnoj službi i javnim ustanovama i da je za njih 26 iz ove kategorije omogućeno da odrade pripravnički staž od šest ili 12 mjeseci u zavisnosti od stepena stručne spreme.
“Uradićemo sve što budemo mogli da nakon isteka pripravničkog staža zadržimu tu djecu, a insistiraćemo kod najviših nosioca vlasti da zbrinu one koji su socijalno najugroženiji”, rekao je Vučurević.
On je dodao da gradska administracija stipendira studente djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, kao i osnovce.
Smatramo da svi zajedno moramo da više uradimo za ovu kategoriju stanovništva, zaključio je Vučurević.
miseljic pero
“Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Trebinju je preko 900 demobilisanih boraca“, rekao je Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine gradske boračke organizacije. Kao drugi problem Mišeljić je naveo stambeno pitanje, te naglasio da ni izgradnjom 64 stambene jedinice u naselju Gradina neće biti svi zbrinuti, kako je bilo planirano i da će više od 16 porodica poginulih i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije ostati nezbrinuto.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savičić danas je položio cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja 1991-1996. godine.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: