Sajam u Kragujevcu: Turisti iz Srbije vole Trebinje

Turistička organizacija Grada Trebinja samostalno predstavila bogatu turističku ponudu grada na „VI Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma“, koji je održan u periodu od 27. do 29. novembra u Kragujevcu

kg

Izvor: Turistička organizacija Trebinja
6. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu ove godine je okupio oko 120 izlagača iz Srbije i zemalja u okruženju, što je dosta veći broj izlagača u odnosu na prošlu godinu, a akcenat Sajma je bio na seoskom i ruralnom turizmu, što se može nazvati najboljom specijalizovanom manifestacijom ove vrste u Srbiji.

Svoju ponudu su predstavili brojni turistički centri, banjska i klimatska liječilišta, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, turističke agencije, predstavnici seoskog, riječnog i lovnog turizma.
Sajam je zvanično otvorio zamjenik gradonačelnika Obrad Turković poželjevši dobrodošlicu svim učesnicima.

kg 03

Sajamski tok manifestacije sva tri dana je bio propraćen različitim kulturno-umjetničkim sadržajima: vodička tura „Fićama kroz grad“, poznata „Šumadijska čajanka“ takmičenje u kuvanju rakije, stručna predavanja, tribine… Trodnevna Sajamska zbivanja ispraćena su brojnim lokalnim i nacionalnim medijima i autorima brojnih turističkih radio i TV emisija.
Uz bogat promotivni materijal Turističke organizacija Grada Trebinja – katalozi, mape i flajeri, predstavljeni su i ostali turistički subjekti: hoteli, restorani, turističke agencije, vinarije, proizvođači meda, smokava i čaja, te proizvođači suvenira i rukotvorina iz kućne radinosti. S obzirom da veliki broj noćenja u gradu na Trebišnjici ostvaruju upravo turisti iz Srbije, veoma su važna učešća Turističke organizacije na Međunarodnim sajmovima u Srbiji.

Da je Trebinje postalo prepoznatljiva turistička destinacija u posljednjih par godina, potvrda je i izuzetno velika posjećenost štanda, na kome su posjetioci iskazivali veliko oduševljenje. Brojna pitanja posjetioca ali i učesnika Sajma kako doći do Trebinja, gdje odsjesti, sta posjetiti, jednom riječju kako na najbolji način iskoristiti vrijeme u Trebinju … našla su odgovore na našem štandu uz obećanja i veliku želju da će ga posjetiti u skorijoj budućnosti.

kg 01

Takođe, štand je bio izuzetno dobro propraćen kroz intervjue i izjave predstavnika Turističke organizacije za brojne medijske kuće, TV i radio ekipe, koje su bilježile sve zanimljivosti vezane za Trebinje.

S obzirom da je u posljednje vrijeme u Dučićevom gradu sve veći broj organizovanih izleta iz Srbije, ostvareni kontakti sa turističkim agencijama i turoperaterima na ovogodišnjem Sajmu će svakako rezultirati još većim povećanjem istih u narednom periodu.
Čitavo vrijeme trajanja Sajma na štandu Turističke organizacije gosti su mogli uživati u degustaciji vina poznatih vinskih podruma “Anđelić”, “Petijević”, i “Vukoje”.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: