Sagrađen planinarski dom u Nevesinju

U okviru projekta „Razvoj planinarstva i zdravog života“ koji u Nevesinju provodi Planinarsko – ekološko društvo „Zimomor“ na prisupačnom dijelu Veleža sagrađen je novi planinarski dom i uređen okolni prostor.

planinarski dom 1

Izvor: Radio Nevesinje
Autor: Dragan Grahovac

Sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su preko sarajevskog Centra za promociju civilnog društva, a glavni donator je švedska organizacija SIDA. Značajnu pomoć pružilo je Šumsko gazdinstvo „Botin“, brojni volonteri i ljubitelji prirode iz Nevesinja.

Na lokaciji kod malog jezera na 1.100 metara nadmorske visine i ranije je postojao planinarski dom koji je bio sagrađen uglavnom od drveta, ali je vremenom dosta oštećen i nije bio u funkciji. Zbog toga je Planinarsko – ekološko društvo „Zimomor“ pokrenulo incijativu za izgradnju poptuno novog objekta koji bi mogao poslužiti planinarima, turistima, lovcima i drugim ljubiteljima prirode.
Projekat je prihvaćen od strane CPCD-a, a podršku su pružila i nevesinjska preduzeća i pojedinci. Inspirativna priroda i čist vazduh daju gotovo savršeno mjesto za odmor i rekreaciju.
Prilikom svečanog otvaranja Planinarskog doma dogovoreno je uređenje okolnog prostora, čišćenje i poribljavanje jezera, postavljanje klupa, a bilo jee i drugih ideja za zaokruživanje kompletne turističke ponude.

 

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: