Ruski kapital u Hercegovini: Dulačenko obnavlja Lastvu!

Ruski investitor Andrej Dulačenko kupio je Zemljoradničku zadrugu Lastva u stečaju za 245.000 maraka, u namjeri da se na ovom izletničkom području bavi ugostiteljstvom i visokim turizmom.

lastva

Autor: Vesna Duka
Izvor: Nezavisne novine

Vlado Simović, stečajni upravnik Zadruge koji je uspješno okončao i stečaj u trebinjskom Poljoprivrednom preduzeću “Agrokop”, kao i Industrijskoj pekari u ovom gradu, tvrdi da je u pitanju ozbiljan investitor, sa kojim pregovara o još nekim preduzećima u kojima on vodi stečajne postupke.
“Iako još nije završen stečaj cjelokupne Zadruge, jer se tužimo oko još jednog objekta u gradu, radnici iz prvog isplatnog reda su već stopostotno namireni, dok su iz drugog isplatnog reda namireni svi povjerioci i radnici sa 22%, ali se očekuje još najmanje 15% namirenja povjerilaca ukoliko se riješi pozitivno ovaj sporni objekat u gradu”, objasnio je Simović.
On dodaje da će tek nakon toga biti okončan stečajni postupak oko Zemljoradničke zadruge koju je ovaj Moskovljanin kupio na drugoj ponuđenoj licitaciji i već ograđuje zemljište oko čuvenog Motela Jazina koji je pripadao Zadruzi.
Simović objašnjava da je investitor koji se u Moskvi bavi ugostiteljstvom, u pismu namjere uz ponudu za kupovinu istakao i namjere da se ugostiteljstvom bavi i u Trebinju, gdje će, prema najavama, graditi savremeni hotel u objektu Zadruge.
Ruski investitor je već uknjižio kupljenu imovinu na svoje ime i ogradio kompleks oko nekadašnjeg Motela Jazina koji je bio čuven po ambijentu potoka koji protiče kroz sami objekat i baštu motela, ispod koga je bilo i poznato kupalište Trebinjaca.
Stečajni upravnik Simović dodaje da će investitor ponovo doći u Trebinje početkom juna, kako bi se uvjerio u napredak započetih radova, o kojima je naozbiljnije namjere istakao i u pregovorima sa lokalnim vlastima, izrazivši da je sagledao brojne potencijale grada koji bi u skoroj budućnosti mogao biti atraktivna destinacija brojnih ruskih investitora.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: