Rudari TE Gacko skupili 35.000 € za haške optuženike

Izvor: Vesti
Foto: Vesti

Rudari Termoelektrane Gacko, izdvajajući svakog meseca od svojih zarada, ove godine su haškim optuženicima, ali i optuženima za ratne zločine pred pravosuđem BiH, prikupili ukupno 35.000 evra.   Prema rečima inicijatora ove nesvakidašnje akcije, predsednika Boračke organizacije RTE Gacko, Miladina Dostinića, novac će najverovatnije biti prikupljan i u 2014. godini.

– “Izdvajamo se kao jedini državni kolektiv u celoj Republici Srpskoj koji na ovaj način odaje počast osnivačima naše države i na tu činjenicu smo i ponosni i tužni jer nam je neshvatljivo zbog čega se niko drugi nije priključio. U svakom slučaju, ne odustajemo, interesovanje naših radnika je veliko, pa smatramo da imamo moralnu obavezu da svima koji to budu želeli pružimo mogućnost daljeg učešća u ovoj humanoj i patriotskoj akciji”, kaže Dostinić i objašnjava da je pomoć do sada već predata na adrese 90 porodica osumnjičenih, optuženih i presuđenih za ratne zločine.

Dostanić izdvaja slučaj Marinka Bjelice koji je uhapšen zajedno sa sinom. “Sin je i dalje u pritvoru, on je pušten da se brani sa slobode, ali najužasnije od svega je što se to radi čoveku kome su muslimani tokom rata zaklali dva sina i kćerku koja je radila u sanitetu”, ističe Dostinić i dodaje da se sem 1.000 zaposlenih u RTE Gacko, njegovoj ideji odazvao i veliki broj vlasnika privatnih firmi, ali i pojedinaca. “Fondacija Pomoć pokazuje da Srbi ne zaboravljaju svoje sunarodnike u nevolji. Voleo bih da nas je više jer bismo i tako pokazali da smo imali zašta živeti i boriti se”, zaključuje naš sagovornik.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: