Republika Srpska proslavlja 22. rođendan

 banski dvor
 
Izvor: Nezavisne novine
F
oto: Slobodna Hercegovina

 

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i krsnu slavu – Svetog arhiđakona Stefana i 22 godine od osnivanja.U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci biće služena Sveta arhijerejska liturgija, koju će predvoditi Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.
U okviru svečanosti obilježavanja Dana i krsne slave Srpske, u Kulturnom centru Banski dvor biće održana svečana akademija, a potom svečani prijem u zgradi Vlade Srpske, koji organizuje predsjednik Republike Milorad DodikObilježavanju Dana i krsne slave Republike Srpske prisustvovaće najviši zvaničnici Srpske, dok je iz Srbije najavljeno prisustvo premijera Ivice Dačića, ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića i ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Republiku Srpsku vlast gradi za sva vremena i da ljudi koji tu žive, bez obzira na vjeru i naciju, treba da imaju slobodan i bezbjedan život. On je istakao da Srpska želi da afirmiše svoje pravo, koje je dobila Dejtonskim sporazumom, da jača sposobnost da vlada i nosi odgovornost za odluke u vezi sa resursima kojima raspolaže.
Premijer Srpske Željka Cvijanović istakla je da je od velike važnosti da se obilježava Dan Republike i da se u budućem periodu unapređuju i njeguju sve vrijednosti Srpske.
“Treba da razumijemo da Srpska jeste mlado društvo, ali sa mnogo šansi i mogućnosti za buduće djelovanje i postojanje”, rekla je Cvijanovićeva.
Sveta arhijerejska liturgija biće služena u 9.00 časova, svečana akademija u Banskom dvoru biće održana u 13.00 časova, a svečani prijem u zgradi Vlade Srpske u 15.00 časova.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: