Rekonstrukcija KPZ u Trebinju

Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković i pomoćnik ministra Pero Dunjić otvorili su danas u Trebinju rekonstruisane prostorije za boravak službenih, osuđenih i pritvorenih lica Kazneno-popravnog zavoda.

Yatvor-naslovna

Izvor: Radio Trebinje
Autor: M.I.

U rekonstrukciji Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju značajan doprinos dali su i osuđenici koji su smješteni u ovoj ustanovi.
“Za rekonstrukciju objekta u Trebinju uloženo je oko 150.000 KM, ali moramo voditi računa i imati na umu da je tu i radna snaga osuđenih lica. I upravo je to i resocijalizacija tih lica”, istakla je ministar pravde Srpske Gordana Zlatković, otvarajući rekonstruisani dio Kazneno-popravnog zavoda Trebinje.
Smještaji kapaciteti kazneno-popravnih ustanova u Srpskoj su zadovoljavajući i nema osuđenika koja čekaju na izdržavanje pravosnažne sudske presude, napomenula je Zlatkovićeva.
Yatvor-1
Slaviša Janković, direktor KPZ-a u Trebinju rekao je da je adaptirano preko 550 kvadrata korisnog prostora.
„Izvršena je adaptacija mokrog čvora, urađena kanalizacija, fiskulturna sala, napravlјen novi restoran za policiju i radnike KPZ-a, kuhinja, proširen kapacitet objekta na južnom dijelu i uređen prilaz objektu.
Kapacitet ustanove je 65 osuđenika, a trenutno je u objektu smješteno 50 lica.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: