Rajko Savić iz Gacka upecao pastrmku tešku skoro šest kilograma

Sedamdesetpetogodišnji Rajko Savić iz Gacka upecao je danas na jezeru Desivoje u ovoj opštini pastrmku tešku 5,8 kilograma i dugačku 80 centimetara, što do sada nikome od ovdašnjih ribolovaca nije uspjelo.

rajko

Izvor: Srna
Ovom strastvenom pecarošu, samo nekoliko dana nakon otvaranja ribolovne sezone, pošlo je za rukom da ostvari san svakog ribiolovca i ulovi veliki primjerak ribe koju će, kako kaže, preparirati u Beogradu i ostaviti da svjedoči o istinitosti njegovih ribolovačkih priča.
“Za dobar ulov najbitniji su mirna ruka, smirenost i strpljenje”, kaže Rajko i dodaje da je potrebno još ponešto, ali da je to tajna. On je otkrio da je pastrmku ulovio na keder.
Skromni gatački ribolovac, koji ne želi da se hvali svojim ribolovnim uspjesima, poznat je kao najbolji u ovom sportu, što je dokazao i prije nekoliko godina kada je upecao pastrmku tešku 4,3 kilograma koja je tada završila u loncu sa dosta začina.
Deda Rajko kaže da je ribolovom počeo da se bavi tokom rata i da mu je ovaj hobi postao prava relaksacija u penzionerskim danima, dodajući da je i mnogo mlađe ribolovce obučio ovom sportu, ali da niko nije uspio da ga prevaziđe u njegovim ulovima iako neki od njih imaju skupocjene štapove i opremu.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: