Radanović: Leotar će se vratiti na šampionske staze!

Tvorac prve i jedine duple krune FK Leotar,  profesor Miodrag Radanović proveo je nekoliko dana u Trebinju pre početka sezone i svojim savetima i iskustvom pokušao da pelcer uspeha usadi i sadašnjoj generaciji fudbalera na Policama

 

profa 01

 

Tekst: Trifko Ćorović
Foto: Slobodna Hercegovina
Profesor Radanović je istinska legenda FK Leotara. Pre 12 godina zahvaljujući njegovom radu Leotar je uspeo da se prvi i jedini put u svojoj bogatoj karijeri okiti duplom krunom. Osvajanjem prvenstva i Kupa RS na Policama su završili veliki pehari, a budućim generacijama ostavljen je u zalog ozbiljan zadatak da ponove takav uspeh.  Popularni profesor svuda gde god je radio ( C. Zvezda, Ub, Lovćen, Rudar, Metalac, BSK) ostavio je duboke tragove: Pred sam početak novog prvenstva proveo je par dana u Trebinju da svojim znanjem i iskustvom doprinese boljim rezultatima Leotara koji se prvi put u svojoj istoriji suočio sa situacijom da takmičenje počinje iz nižeg ranga u odnosu na prethodnu sezonu. Ekskluzivno za portal Slobodna Hercegovina profesor otkriva kako je stigao na Police.
– Bio sam prijatno iznenađen kada me je sadašnji predsednik FK Leotara Simeon Dučić pozvao i pitao da li sam spreman da dođem u Trebinje na par dana i isvojim iskustvom pomognem i dam logističku podršku u novoj situaciji u kojoj se našao FK Leotar. Naravno, sa oduševljenjem sam prihvatio poziv .
Poziv je stigao zbog velikih zasluga koje ste sa trebinjskim klubom ostvarili pre 12 godina. Kako sada gledate na taj period?
– U to vreme ja sam u klubu imao odrešene ruke u kreiranju sportskog dela, što sam, nadam se i opravdao. Za godinu i po dana provedenih u Leotaru imao sam izvanrednu saradnju sa kompletnom upravom i drugim moćnim ljudima koji su pomagali klub i uvek ću se sa zadovoljstvom sećati svih tih ljudi, navijača, stručnog štaba,, igrača i građana Trebinja koji su me srdačno prihvatili i podržavali sve vreme mog boravka na Policama.
profa 05

Dupla kruna ostaje za sva vremena: Profesor Radanović pored trofeja koje je Leotar osvojio u vreme njegove vladavine

Posle odlaska sa klupe da li ste dolazili u Trebinje?
– Trebinje je zauvek postalo deo mene. Kad god idem u moj Herceg Novi svratim i vidim se sa ljudima sa kojima sam sarađivao. Iluzorno je pričati o mojoj vezi sa Trebinjem i Hercegovinom. S druge strane, prvi put posle 12 godina desilo se da me je uprava kluba pozvala da dođem, Za mene je to bio poziv koji se ne odbija.
Kako Vama izgleda sadašnji Leotar?
– Za tih par dana koje sam proveo u Trebinju video sam ogromnu energiju sadašnjeg kompletnog rukovodstva sa Simeonom Dučićem na čelu: Oni imaju sjajne ideje i viziju kako da vode klub. Napravili su dugoročni program  i  sa stepenom posvećenosti koji za sada prate i stručni štab i igrači, a u što sam se imao prilike lično uveriti, verujem da imaju sjajnu budućnost.
Bili ste i na premijernoj utakmici protiv Drine?
– Atmosfera na stadionu je bila pozitivna, pobjednička, optimistična.  Bilo je lepo videti ponovo veliki broj publike na Policama. Svemu tome ključno je što ljude u klubu podržavaju grad Trebinje, navijači. a  i vladika Grigorije, koji je došao da navija i podrži svoj klub. Sve viđeno me je ubedilo da će se klub vratiti na stare staze mnogo brže nego što u ovom momentu izgleda. Pun pozitivnih utisaka vratio sam se u Beograd, a ako sam doprineo nekim novim trendovima na Policama, moje zadovoljstvo je veće-

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: