Putinov govor: Živela bratska Srbija!

Naši očevi i dede su se borili za ispravnu stvar i ispoljavali su odvažnost na svim frontovima. Njihova hrabrost bila je bez granica, bratstvo nesalomivo a stanje duha je prevazilazilo sve. I ovde na paradi nas ujedinjuju zajednička duboka sećanja, rekao je Putin

Tan2014-10-16_173420341_2_620x0
Izvor: Novosti/Tanjug

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je vojna parada u Beogradu povodom 70 godina od oslobođenja prilika da se izraze ponos i zahvalnost veteranima ali i da se potrudimo da budemo dostojni njihovih podviga i slave.
“Godišnjica oslobođenja Beograda je prilika da se oda počast svima koji su se borili protov nacista na svim frontovima. Naši očevi i dede su se borili za ispravnu stvar i ispoljavali su odvažnost na svim frontovima. Njihova hrabrost bila je bez granica, bratstvo nesalomivo a stanje duha je prevazilazilo sve. I ovde na paradi nas ujedinjuju zajednička duboka sećanja”, rekao je Putin.

Sovjetskom savezu, dodao je, pripada ključna uloga u pobedi nad fašizmom.

“Ali mi nikada nećemo deliti pobedu na našu i tuđu, niti ćemo zaboraviti naše saveznike u antihitlerovskoj koaliciji”, poručio je on i pozvao da se spreče pokušaji revizije istorije.

“Beogradska operacija postala je važna etapa na putu ka velikoj pobedi. Naši narodi su zajednički vodili dugu, upornu i krvavu borbu protiv nacista. ŠSR i Jugoslavija su pružile svenarodni otpor agresoru”, zaključio je Putin.

Partizani, kako je dodao, svojim operacijama nisu dali da se prebace divizije na druge frontove.

“Moramo se suprostaviti pokušaju heroizacije nacista i njihovih pomagača”, naglasio je Putin i istakao da je zajednička obaveza da se sećamo pouka Drugog svetskog rata i da treba ujediniti napore u cilju stvaranja atmosfere poverenja i uzajamnog razumevanja na evropskom kontinentu.

Ruski predsednik je najavio da će u maju naredne godine biti održana zajednička proslava 70-te godišnjice zajedničke pobede, za koju je plaćena visoka cena.

On je čestitao Beogradu i Srbiji srećan praznik i završio govor rečima “Živela bratska Srbija”.

 

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: