Putin Dodiku: Želim Vam uspeh!

Putin se u Moskvi sastao s Dodikom i tom prilikom rekao da se odnosi između Rusije i Srpske razvijaju uspešno, što je značajno za situaciju u regionu.

lemi

Izvor: B92
Foto: Beta/AP
 

“Drago mi je da konstatujem da, iako imamo dosta skromne brojke u trgovinsko-ekonomskoj saradnji, ipak, robna razmena raste, tako da je za četvrtinu povećana u poslednje vreme”, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je Dodiku poželeo uspeh na predstojećim opštim izborima u Bosni i Hercegovini istakavši da mu je poznato da ga podržava znatan broj birača.

“Kod vas će uskoro biti izbori. Ja bih da Vam poželim uspeh. Znam da Vas znatan broj birača podržava, to je već danas jasno”, rekao je Putin.

Ruski predsednik je tokom susreta s Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović podsetio da se u ovoj godini već sastajao s predsednikom Srpske.

“Vi ste vrlo iskusan čovek, i političar i privrednik. Vi to sami odlično razumete. Veoma mi je drago što vas vidim”, rekao je Putin.

Napominjući da su danas složena vremena i u međunarodnim odnosima i u Evropi i u svetskoj ekonomiji, Putin je istakao da se odnosi između Rusije i Srpske razvijaju uspešno, što je značajno za situaciju u regionu.

On je podsetio da su nedavno u Rusiji održani izbori za 84 subjekta Ruske Federacije, što su bili najveći izbori u istoriji savremene Rusije, i opštinski i regionalni.

“Izabran je veliki broj rukovodilaca regiona Ruske Federacije. Tako da razumemo da se u predizbornom periodu unutrašnja politička situacija uvek zahuktava. Ali posle izbora će, ipak, početi normalan svakodnevni rad”, naveo je Putin.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: