Proslavljeno Badnje veče u Trebinju (FOTO)

 Na Trgu slobode večeras je obavljeno tradicionalno nalaganje badnjaka, koje je okupilo veliki broj građana i djece koji su uz pjesmu i igru najavili najradosniji hrišćanski praznik – Božić.

 

tb 00

Izvor: Radio Trebinje
Tekst: D.M.
Jerej stavrofor Nikola Janković poželio je vjernicima da im vatra badnjaka ogrije srca i duše, te svaki blagoslov Božiji, a iznad svega ljubav i slogu.
“Hristos Bog se rodio u pećini Vitalejemskoj i u jaslama ležao da bi nama darovao ljubav jer je sam on ljubav očeva. Otvorimo svoja srca i neka nam Bogomladenac Hristos daruje mir, radost, zdravlje i veselje i da mnogo godina slave u jedinstvu, ljubavi i slozi”, istakao je Janković.

tb 01

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija čestitao je sugrađanima Badnjak, ističući da ih je oko njegove vatre sabrala vječna svjetlost iz Vitlejemske pećine gdje se ljubav nad ljubavima rodi.
“Samo zajedno i ujedinjeni, oslonjeni jedni na druge, možemo postići dosta i prevazići probleme, večerašnji badnjak novi je početak na tom putu” naveo je Ćebedžija.

tb 02

U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je kulturno-umjetničko društvo “Alat”, etno grupa “Nagorkinje” i trubački orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte.

tb 005

Nalaganju badnjaka prethodila je večernja služba u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg.
Božićna liturgija u sabornom hramu počinje u ponoć, sa prazničnim jutrenjem od 23 časa i 30 minuta, dok će druga sveta liturgija biti služena na Božić ujutro od 6 časova.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: