Promocija zbirke pjesama „Zaspali svici na rukama“ Miladinke Musić

 U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je održana promocija zbirke pjesama „Zaspali svici na rukama“ Miladinke Musić.

svici

Izvor: Radio Trebinje
Autor: D.M. 

Ovo je njena druga zbirka pjesama koja se sastoji od četiri ciklusa: “Riječ”, “A mene samo boli”, “Skadar na Bojani” i “Haiku varijacije”.
“Zbirka sadrži 70 pjesama koje su stajale, ćutale i čekale. Bila sam neodlučna, a neke su čekale decenijama da ugledaju svjetlost dana. Sve pjesme govore o ljubavi na različite načine”, istakla je autorka.
O zbirci poezije „Zaspali svici na rukama“ govorio je recenzent i profesor Đorđe Dabarčić iz Gacka koji je istakao da se u skladno ukomponovanim ciklusima pjesama nalazi svijet koji je više nego lični i koji se gnijezdio dugo godina u srcu ove nadahnute pjesnikinje.
“Sami naslovi dovoljavaju prepoznavanje njenog povratka u svijet djetinjstva, sjećanja, uzimanja i davanja životnih radosti, malih i velikih tajni, ali i vremena koje je sad tu pred njom uljepšano potomcima”, naveo je Dabarčić.
“Musićka je odavno pjesnik, koja je sebi podosta tugaljivo nenadanjem uspavala svice da ih jednom probudi i upali, a oni će upaliti fenjere da pjesmi i sebi vrati nadu u svijetlost sa Leotara i od Crne Gore”, rekao je pjesnik Dušan Govedarica iz Nikšića.

Miladinka Musić je radila kao prosvjetni radnik u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Trebinju, a u javnost je ušla zbirkom pjesama za djecu ”Raspjevana slova”.

„Zaspali svici na rukama“ je prva knjiga u izdanju trebinjskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“.
U muzičkom dijelu programa nastupili su učenici trebinjske Muzičke škole – Marija Anđelić i Dragana Pavićević.
Promociju knjige organizovali su Narodna biblioteka Trebinje, književna zajednica Jovan Dučić i Srpsko prosvjetno-kulturno društvo „Prosvjeta“.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: