Promocija knjige “Rebusi i kako ih se rešiti”

Promocija knjige Miodraga Ivaniševića – ”REBUSI I KAKO IH SE REŠITI”, nedavno je održana u Kulturnoj ustanovi Galerija ’73, na Banovom brdu u Beogradu

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

– Ovo nije samo knjiga o rebusima, ovo je mnogo više – istakao je Miodrag Ivanišević autor ove zanimljive kjnjige.  Zagonetke su, prema njegovom mišljenju, svuda oko nas, ali neko ih primeti, a neko samo prođe pored njih ne obraćajući pažnju.

– Ako ste do sada u enigmatskim časopisima ili na zabavnim stranama dnevne i nedeljne štampe rešavali samo ukrštenice, jer vam niko od bliže ili daljne rodbine nije znao pokazati kako se rešavaju rebusi, ili neke druge zanimljive zagonetke, možda je ovo ona pomoć koju ste bezuspešno tražili. Za rešavanje postoje krajnje jednostavna pravila, koja su detaljno objašnjena – naučite ih i primenite tamo gde treba – navodi Miodrag Ivanišević.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upotpunjena brojnim primerima priča ove knjige lagano teče i uvodi čitaoca u potpuno novi svet o čemu je  govorio i Milorad Živanić, predsednik Enigmatskog saveza Srbije:

– Čovjek je oduvijek želio da zna šta su radili, kako su živjeli i kako su se ponašali ”oni prije nas”. Počelo se od pokušaja tumačenja prvih pronađenih pećinskih crteža iz praistorije (npr. Altamira u Španiji – prije petnaestak hiljada godina), pa sve do kasnijih civilizacija čija dostignuća i pojave još uvijek ”golicaju” pažnju naučnog svijeta. Prve poruke su bili crteži, pa je to vremenom, evolucijom vrste, prerastalo u složenije forme – sve do grandioznih objekata, građevina čije ”misterije”, od mnogih njih, ni danas nisu rastumačene. Svi smo učili koliko je Šampolionovo dešifrovanje hijeroglifa pomoglo u rasvetljavanju čitave jedne epohe. U novije doba svetski naučnici pokušavaju da simbolikom koju šalju u svemir (superletilice tipa ”Pionir” i ”Vojadžer”) nekim dalekim, pretpostavlja se naprednijim civilizacijama, predoče naše postojanje na Zemlji i naša dostignuća. Kao da se vraćamo na početak!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Među gostima je bio i Nele Karajlić, a nakon ”zvaničnog” dela veselo društvo je nastavilo diskusiju u elitnom beogradskom restoranu ”Careva ćuprija” na hipodromu, uz neizbežnu hercegovačku lozu.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: