Promocija knjige „Aneksija BiH i srpsko pitanje“

Centar za informisanje, kulturu i obrazovanje Trebinja organizuje promociju knjige „Aneksija BiH i srpsko pitanje“ Jovana Dučić.

IMG_9905

U organizaciji trebinjskog Centra za informisanje, kulturu i obrazovanje u petak, 15. avgusta, sa početkom u 19 časova, u Muzeju Hercegovine biće promovisana knjiga „Aneksija BiH i srpsko pitanje“ Jovana Dučića.

O knjizi će govoriti Žarko J. Ratković, ispred izdavača, dr Miladin Milošević, direktor Arhiva Jugoslavije, Zoran Mijanović, kustos Muzeja Hercegovine i Božidar Glogovac, književnik .

Reč je o delu koje je Jovan Dučić napisao 1908. godine tokom boravka u Italiji. Originalan naziv dela je “L’ annesionne della Bosnia e dell’Erzegovina e la questione serba”, a štampan je u Rimu u štampariji Lubrikana 1908. godine.

Knjiga u izdanju Udruženja Trebinjaca „Jovan Dučić” iz Beograda, sadrži originalan rukopis na italijanskom i prevod na srpskom jeziku, obogaćena je faksimilima dokumenata iz tog vremena i sa beleškama priređivača Miladina Miloševića i predstavlja dragoceno istorijsko štivo.

Štampana u ograničenom tiražu, a može te je poručiti pouzećem, narudžbenicom sa našeg sajta:

Naručujem knjigu Jovana Dučića
„Aneksija Bosne i Hercegovine i srpsko pitanje”


Ime i prezime: *
Adresa: *
E-mail: *
Telefon: *
-
Dodatno pitanje:
  1. Pingback: Slobodna Hercegovina » Dučićev “bukvar za diplomate” promovisan u Trebinju

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: