Pročitajte šta je rekao huligan koji je srušio krst na Zlatištu!

Rano jutros oboren je krst na Zlatištu, postavljen kao znak sećanja na 6.500 ubijenih sarajevskih Srba. Hatić: Rekao sam da ću ga srušiti. Opet ću to uraditi gde god da ga postave

Banjaluka---srusen-Krst-na-_620x0 (1)

Izvor: Večernje Novosti
Redakciji „Dnevnog avaza“ se javio Mirza Hatić koji je rekao da je on sa još jednim kolegom srušio krst na Zlatištu. Krst je srušio nešto posle ponoći.
– Rekao sam da ću ga srušiti. Policija RS-a nekada ga čuva, nekada ne. Čekali smo da odu i došli smo moj prijatelj i ja i srušili ga. To je bilo nešto malo iza 24 sata. Ponosan na to što sam uradio i opet ću to uraditi gde god da ga postave. Nisam hteo da sačekam policiju da me hapse kao što su prošli put učinili. Držali su me dva i po sata kao kera na asfaltu. Još me grlo boli od toga – kazao je Hatić redakciji „Dnevnog avaza“, i dodao kako je postavljeni krst simbol provociranja.

Da podsetimo. rano jutros oboren je krst na Zlatištu, postavljen kao znak sećanja na 6.500 ubijenih sarajevskih Srba.

Dežurni policijski službenik policijske stanice Pale primio je prijavu od pripadnika Jedinice za podršku Istočno Novo Sarajevo koji obilaze betonski krst na Zlatištu, opština Stari Grad, da je nepoznata osoba srušila to obeležje, prenela je RTRS.

Kako se podseća, u više navrata veći broj lica pokušao je da obori spomen-krst.

Danka Tešić, portparol sarajevskog Centra javne bezbednosti, rekla je za Dnevni avaz, da je policija upućena na mesto događaja.

“Ovo nije kvalifikovano kao krivično delo. Situacija je, kao što znate specifična, s obzirom na to da je krst izgrađen bez dozvole, dakle nema oštećene strane. Ono što je bitno jeste da krst nije pao na put i ne ugrožava saobraćaj. Policija će, kao i dosad, obaviti uviđaj, a za dalje ćemo sačekati stav Tužilaštva”, rekla je Tešić.

O autoru
Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: