Prijatelj

Listam neke stare leksikone, i nađem “najbolji prijatelj”. Svima koji su se upisali, ja im najbolji prijatelj, em sam sjajna, em dobra. Pa onda otvorim fejsbuk, instagram, kad tamo sve “ljubavice” “duše”, svi se vole.

best_friends

Tekst: Jelena Radmilović

I zašto se onda ja brinem za ovaj svijet, za okoline, kad se svi vole? Možda zato što su sve te ljubavi pod znakom pitanja.
Suviše lako shvatamo te dvije imenice “ljubav” i “prijateljstvo”. Svakog smatramo prijateljem, svi se volimo, a kad plačemo, onda plačemo sami. Malo je onih koji plaču na nečijem ramenu.
Lako je reći, ali treba biti prijatelj i zaslužiti prijateljstvo. Nisu prijatelji oni koji su uz vas dok letite visoko, već oni koji vam daju snage kad su vam krila slomljena. Život nam često lomi krila, ali ne smijemo posustati, jer je možda i to za nešto dobro. Tek tada možemo vidjeti ko je uz nas, ko nam je prijatelj. I nije važan broj prijatelja, već kakvi su. Tokom odrastanja vidim kako polako broj “prijatelja” opada. Ostaju samo oni pravi ili ostaje samo jedna prava osoba. Ona se ne poznaje samo po klimanju glave i po podržavanju dok griješite. Pravi prijatelj treba da bude i najveći kritičar. Nije prijateljstvo kad se slažemo u svemu, prijateljstvo je kad se posvađamo ali se isto volimo.
Sad se pitam odakle meni da ovo napišem, što se i ja ne povinjujem “ljubavicama” “srećicama” “dragim dušama”?! Možda zato što ipak volim da dijelim tugu i sreću, sve boli, padanja i ustajanja samo sa jednom osobom, koja nije ništa od gore navedenog. Nije ništa osim pravi prijatelj.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: