Praznik u Nevesinju: Otvoren novi pogon “Svislajona” (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i većinski vlasnik Koncerna „Svislajon Takovo“ Rodoljub Drašković danas su svečano otvorili novi pogon prehrambene industrije u Nevesinju.

 svislajon nevesiwe

Autor: Grahovac Dragan
Izvor: Radio Nevesinje
Video: Nebojša Vukanović

Sa proizvodnih linija u prodaju će biti plasirani tetrapak sokovi, voćni napici i nektari, te alkohol, uz poznate brendove kompanije – viljamovku, dunju i kajsiju, kao i majonez, kečap, džem i marmelada. Za početak će biti zaposleno 70 radnika koji će raditi u jednoj smjeni, ali je najavljeno da će sa osvajanjem tržišta posao dobiti oko 200 radnika.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da će kompanije kao „Svislajon“ uvijek imati podršku vlasti RS kroz različite podsticaje. On je naglasio da sa novom fabrikom u Nevesinju i najavljenim proširenjem investicija u Trebinju, Hercegovina postaje jedan od najvažnijih centara prehrambene industrije RS.

– Osim energetike ova regija će biti značajna sirovinska baza za razvoj prehrambene industrije – dodao je predsjednik RS.
– Nevesinje ne otvara samo radna mjesta, ono dobija i jednu novu tehnološku kulturu i viziju – zaključio je Dodik.

Većinski vlasnik Koncerna „Svislajon Takovo“ Rodoljub Drašković rekao je da je iz vlastitih sredstava samo u procesnu opremu u Nevesinje uloženo oko 7 miliona evra.

– Ovo je tek početak i planiramo da u skladu sa investicionim mogućnostima uvodimo nove proizvodne linije – istakao je Drašković. On je najavio da uskoro kreće i veliki projekat „Svislajon 2 „ u Trebinju, u okviru koga bi zaposlenje trebalo da nađe oko 600 radnika.

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović kaže da je za Nevesinje otvaranje fabrike veliki praznik.

– Svako radno mjesto za našu opštinu mnogo znači, a sada smo dobili modernu prehrambenu industriju koja će u budućnosti širiti proizvodnju i omogućiti nova zapošljavanja – dodao je Šiljegović.

Svečanoj ceremoniji otvaranja pogona u Nevesinju prisustvovali su vladika Grigorije i veliki broj privrednika iz Hercegovine, Republike Srpske i Srbije.

 

 

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: