Poskupljenje struje: Zahtjevi stigli iz svih elektroprivrednih preduzeća

  • Svih deset zavisnih proizvodnih i distributivnih preduzeća iz sastava MH „Elektroprivreda Republike Srpske“ u posljednja dva dana podnijelo je Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske zahtjeve za pokretanje tarifnog postupka, kojim se traži povećanje aktuelne cijene električne energije, potvrđeno je za radiotrebinje.com u ovoj komisiji sa sjedištem u našem gradu.

ers 680x388_2

Izvor: Radio Trebinje /V.M.
Portparol Regulatorne komisije za energetiku Jelena Prtilo pojasnila je da se uz pristiglih deset zahtjeva u toku dana očekuju dostavljanje i dva dodatna zahtjeva iz„Elektrodistribucije“ a.d. Pale, ali i da se još ne može govoriti o tome kada će i koliko struja poskupjeti za krajnje potrošače.
„Imajući u vidu da su ovi zahtjevi stigli u protekla dva dana i da nisu u potpunosti pregledani, da su dostavljeni pojedinačni zahtjevi privrednih društava, to još uvijek nije moguće govoriti o procentu zahtijevanog povećanja cijene električne energije za krajnje kupce“, rekla je Prtilo za radiotrebinje.com.
Ona je dodala da Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske trenutno pregleda zahtjeve, nakon čega će, na redovnoj sjednici, donijeti odluku o sprovođenju tarifnog postupka i održavanju formalne rasprave.
„Prema planu, redovna sjednica na kojoj će se razmatrati prijedlog odluke o sprovođenju tarifnog postupka trebalo bi da bude održana tokom naredne sedmice, a o tačnom terminu javnost će biti obaviještena putem obavještenja na internet stranici Regulatorne komisije“, rekla je ona.
Prtilo je dodala da se tarifni postupak vodi u skladu sa odredbama Pravilnika o tarifnoj metodologiji i tarifnom postupku i traje maksimalno šest mjeseci, što znači da „može trajati i kraće, zavisno od složenosti zahtjeva“.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: