Pokloničko putovanje iz Beograda za Prebilovce

Srpsko nacionalno društvo Prebilovci, povodom 73. godišnjice stradanja Svetih Prebilovačkih i drugih Donjohercegovačkih novomučenika Vas poziva na 9. redovno, godišnje :

POKLONIČKO PUTOVANJE IZ BEOGRADA U PREBILOVCE
(uz posjetu drugim svetinjama Srpske Hercegovine)

DSCN0199
Plan puta:
Polazak autobusa iz Beograda u petak, 8. avgusta 2014, u 7,30 časova.
Put vodi preko Šapca, Zvornika, Sarajeva, Mostara i Žitomislića.

10173314_10202484773374366_2143333694_n

 

Poseta mostarskim pravoslavanim hramovima- poklonjenje moštima hercegovačkog mitropolita Leontija (Radulovića) i manastiru Žitomislić- poklonjenje Svetim novomučenicima Žitomislićkim; dolazak u Prebilovce pred veče, smještaj u ovom i okolnim naseljima. Veliki broj putnika prenoći na otvorenom prostoru u uslovima devastiranog i nepotpuno obnovljenog sela pa je ovo putovanje za fizički zdrave i izdržljive.

Poželjno je poneti vreću za spavanje ili neko ćebe za prostirku i čaršaf.

IMG_0150

Subota, 9.avgust:
Prisustvo bogosluženjima u jutarnjim časovima, svečanostima i drugim događajima u Prebilovcima, ručak, posjeta Klepcima (Hram Preobraženja) i Čapljini (Hram Vaznesenja), istorijski čas kroz obilazak Prebilovaca; slobodno vrijeme (moguće kupanje u prirodnom jezeru Škrka). Noćenje kao prethodnog dana.

Fotografija0090
Povratak:
Polazak iz Prebilovaca u nedjelju 10. avgusta u 7, 30 časova, preko Dubrava, Radimlje (nekropola vlastelinske i zadužbinarske porodice Miloradovića, Stoca, Ljubinja uz kratko zadržavanje pored jama Pandurica i Ržani do, pa preko Popova polja; posjete manastirima Zavala, Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica u Trebinju, pa preko Tjentišta, Višegrada i Užica za Beograd (dolazak u večernjim časovima).

Пирг 2014.
Broj mjesta je ograničen.

Moguće su izmjene datuma puta.
Ako se eventualno velika svečanost u Prebilovcima, koju željno očekujemo, odloži za nedjelju dana pomjera se i početak čitavog putovanja za 15. avgust.
Ako se ova svečanost odloži za kasnije, zbog neophodnih radova na dovršetku obnove Hrama, na ovo putovanje se kreće po planu 8. avgusta.
U tom slučaju, za svečanost svještanja Hrama i prenosa moštiju mučenika, SND Prebilovci će organizovati posebno putovanje autobusom iz Beograda.

МУЧЕНИЦИ ПРЕБИЛОВАЧКИ

Projekat ovog putovanja se realizuje uz finansijsku podršku (sufinansiranje) Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Prijave: uplatom 700,00 dinara za rezervaciju mjesta, na ime korisnika:SND Prebilovci, Beograd, Rimska 5/7,

svrha: donacija za putovanje, na račun: 205-106373-02.

Pre uplate OBAVEZNO kontaktirajte organizatora puta da bi rezervisali svoje mesto i dobili dopunske informacije.
Kontakt: e-mail: snd.prebilovci@gmail.com, tel: +381654644557

 

снд пребиловци

 

 

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: