Trebinje: Počinju 18. susreti mladih RS

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Omladinski savjet Srpske od danas do 28. avgusta u Trebinju organizuju 18. Susrete mladih Republike Srpske.

mladi tb
Izvor: Nezavisne novine
Susreti mladih Srpske su tradicionalna manifestacija koja mladim ljudima 18. put pruža mogućnost okupljanja, druženja, razvijanja ideja i rada na programima namijenjenim mladima, saopšteno je iz Omladinskog savjeta Republike Srpske.
Svrha manifestacije je da doprinese promociji omladinskog rada i stvaralaštva, kulturološkog diverziteta i umjetnosti, te da dodatno doprinese unapređenju odnosa mladih iz različitih regija Republike Srpske.

Opšti cilj manifestacije je da podstakne mlade na umrežavanja, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.
Manifestacija će značajno doprinijeti razvoju i unapređenju osjećaja zajedništva među mladim ljudima, učesnicima događaja, i prevazilaženju predrasuda, te poslužiti kao jedinstveno okruženje u kojem će mladi raditi na razvijanju zajedničkih ideja s ciljem poboljšanja sopstvenog položaja.
Ovogodišnji susreti mladih imaće i humanitarni karakter, stoga su učesnici obavezni da doniraju dvije knjige – jednu knjigu opšte literature i jedan udžbenik za osnovnu ili srednju školu, a biće organizovano i dobrovoljno davanje krvi za sve one koji to budu željeli.
Svečanom otvaranju manifestacije u 19.30 časova u Domu mladih Trebinje prisustvovaće predstavnici Vlade Republike Srpske, grada Trebinja, omladinskih organizacija iz zemlje i regiona, te predstavnici kulturnog i javnog života.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: