Plus teatar NS: Fiks ideja na sceni KC Trebinja

 U produkciji “Plus teatra” iz Novog Sada, na sceni Kulturnog centra Trebinje monodramu “Fiks ideja”, po tekstu Leonida Andrejeva, izveo je mladi novosadski glumac Strahinja Bojović, u sopstvenoj režiji.

 

Izvor: Radio Trebinje
Autor: V. M.
Foto: Predrag Mucović

 

fiks-ideja

Ispovijest dr Kerženceva u psihijatrijskoj bolnici, nakon ubistva prijatelja, traži odgovore na vječna pitanja: ljubavi i osvete, zločina i kazne, života i smrti, koja su u Bojovićevom tumačenju naišla na odličan prijem malobrojne publike.

Bojović, stalni član Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, navodi da je riječ o praktično kamernoj predstavi, koja ne korespondira sa najnižim porivima publike.

„Ovu predstavu bih sa podjednakim glumačkim žarom igrao i za dva gledaoca. Nikada se nisam bavio pozorištem da podilazim publici jer to niti moram niti želim da radim. Ovo je zahtjevan komad, meni naročito drag jer volim pisanje Leonida Andrejeva, a i moja je diplomska predstava, koju igram i u matičnom pozorištu već 11 godina, svuda sam je igrao“, ističe Bojović, koji je 2011.godine monodramu “Posjetilac” Majkla Vukadinovića na engleskom jeziku igrao i na festivalu monodrame “United Solo” na Of- Brodveju u Njujorku, kao i Fringe festivalu u Pragu

„Krizna vremena su najbolja za pozorište, za stvaranje, samo to mi ne umemo da prepoznamo, jer smo se ulenjili. Budućnost pozorišta je u mladim ljudima, u manjim glumačkim trupama, koje će raditi predstave, hvaliti i kritikovati sistem, buditi uspavani duh naroda“, kaže mladi glumac povodom 27.marta, Svjetskog dana pozorišta.

Strahinja Bojović diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2002.godine, u klasi prof. Mihajla Janketića. Iza njega su brojne uloge u matičnom, Srpskom narodnom pozorištu, gdje je sarađivao sa rediteljima poput Dejana Mijača, Egona Savina, Gorčina Stojanovića. Igrao je i na filmu i u televizijskim serijama, kao što su “Ljubav i drugi zločini” reditelja Stefana Arsenijevića i “Gorki plodovi” reditelja Siniše Kovačevića.

Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca za monodramu “Fiks ideja” na Festivalu monodrame u Zemunu 2004.godine, nagrade za najboljeg glumca Trema festu u Rumi 2006.godine, za ulogu Ljubinka u predstavi “Kabare Ljubinko”, kao i glumačke bravure za monodramu “Posjetilac” na Trema festu u Rumi 2011.godine.

V.M.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: