Penzionisani episkop Vasilije imao težak udes u Sremu

Penzionisani episkop zvorničko-tuzlanski, Vasilije (Kačavenda), koji posle povlačenja sa trona te eparhije SPC, živi u manastiru Svete petke u Bijeljini, potvrdio je, u utorak veče, za „Novosti“, da je, tog dana, u poslepodnevnim časovima imao težak udes, tri kilometra od auto puta Beograd-Zagreb, prema Šapcu, kod poljopivredne ekonomije.

 

vladika
Reč je, kako kaže naš sagovornik, o lančanom sudaru, za koji nije kriv njegov vozač, pa su se, odmha, vratili u Bijeljinu. Vladika je bio na mestu suvozača u svom automobilu „Audi 4“, stari tip, i, kako ističe, „dobro je ugruvao glavu i deo tela“. Vozač je prošao bez težih povreda, a vozilo je osetno stradalo.
-Pošto sam imao dva moždana udara i dve hiruške intervencije, naravno, da ovakve stvari za mene predstavljaju rizik – rekao nam je vladika Kačavenda, ističući da, po dogovoru sa lekarima, uzima redovnu terapiju, da miruje, a već, u sredu, u Opštoj bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini biće urađeni radiološki snimci glave i pregledi, kako bi se ustanovilo da li ima ozbiljnijih problema.
Penzionisani episkop se, u utorak po podne, vraćao iz Patrijaršije SPC u Beogradu, u manastir Svete Petke u bijeljinskom naselju „Pet jezera“.

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: