PDP proglasio pobjedu Ivanića

Partija demokratskog progresa proglasila je pobjedu kandidata Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića na teritoriji Republike Srpske, koji je, na osnovu prebrojanih 95,52 odsto listića, osvojio 297.751 glas, dok je kandidat Koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović osvojila 296.640 glasova.

ivanic

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da treba da se prebroje listići sa još 17 biračkih mjesta, što je manje od pola procenta glasova, koji ne mogu uticati na postojeći rezultat.
“Ostatak od 676.722 prebrojanih su glasovi kandidata SPP-a Gorana Zmijanjca i nevažeći listići”, rekao je Borenović.
On je dodao da je na području Banjaluke Ivanić osvojio 42.406, a Cvijanovićeva 48.254 glasa.
Kada je riječ o Narodnoj skupštini Republike Srpske, Borenović navodi da bi PDP, prema do sada obrađenim glasovima, trebalo da osvoji osam mandata, dok bi u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bih Koalicija PDP-NDP trebalo da ima dva mjesta.
Borenović je naveo da je uzorak glasova za predsjednika Republike Srpske još manji od uzorka za člana Predsjedništva BiH i da je rezultat vrlo tijesan, zbog čega se u narednih nekoliko časova očekuje obrada preostalih rezultata.
On je najavio obraćanje Mladena Ivanića javnosti u poslijepodnevnim časovima.
Govoreći o glasačkim listićima iz inostranstva, Borenović je naveo da je za PDP sada važna Ivanićeva pobjeda u Republici Srpskoj.
“Posmatrači PDP-a nalaze se u Glavnom centru za brojanje u Centralnoj izbornoj komisiji i svakog momenta očekujemo da počne brojanje glasova iz inostranstva za sve nivoe vlasti”, rekao je Borenović.
Komentarišući navode o otkazivanju softvera za brojanje na području Banjaluke, Borenović je rekao da će moći da reaguje nakon što dobije kompletne izvještaje posmatrača, ali da je izborni proces do 19.00 časova za njih bio zadovoljavajući, osim primjedaba na pojedine biračke spiskove.
“Poslije 19.00 časova ne mogu da kažem da smo primijetili određene nelogičnosti, ali vidjećemo po rezultatima. U Banjaluci se ponavlja stara priča, gdje u pojedinim područjima u kojima niko ne živi za izbore izađe 600 do 700 glasača”, rekao je Borenović.

O autoru

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: