Ovo je čovek koji je zapalio Bosnu

Izvor: Blic.rs

 

siranovic fb

Aldin je na konferenciji za novinare opisao razloge zbog kojih je osnovao svoju Fejsbuk grupu i pozvao građane na demonstracije, kako i kako je došlo do njegovog hapšenja i privođenja u MUP TK, gde su pripadnici specijalne jedinice nad njim primenili fizičku silu, piše sarajevski Dnevni avaz.

– Godinama gledam šta se dešava s našim gigantima koji su uništeni. Imam primer moje supruge koja kao visokoobrazovana osoba godinama traži posao i potaknut jednim bolom zbog nepravde odlučio sam se na demokratski način borbe i pozvao građane da mi se pridruže na demonstracijama. Nazivaju nas huliganima zato što smo izašli na ulicu i tražili svoja prava. Mi nismo počeli ni lupati ni razbijati, niti smo aludirali na to da se neko napada ili razbija. Mi smo, morate znati bili napadnuti, napala nas jer policija – kazao je Širanović.

On navodi da je sve vreme i sam sugerisao demonstrantima da ne bacaju kamenje na policiju i da o svemu postoje video zapisi.

– Meni stavljaju na teret napad na službenu osobu, a zaboravljaju da smo iste proteste održali pred Kantonalnim sudom gde nije bačen ni jedan jedini kamen, ni jedna žvaka na tu zgradu. Oni su izazvali nezadovoljstvo ljudi – kaže Širanović.

Opisao je kako je specijalna policija krenula u juriš na demonstrante te njega uhvatila u prostoru Tržnog centra „Omega“. Tu je, kaže, bio pretučen, nakon čega je strpan u policijska kola i odveden u MUP TK, gde je zadržan do sinoć oko 20 časova.

Novinarima je pokazao tragove udaraca policije na svojim leđima.

 

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: