Otvoreni 18. Susreti mladih RS u Trebinju

 U Trebinju su večeras počeli 18. Susreti mladih Republike Srpske, u organizaciji Omladinskog savjeta Srpske, a uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Grada Trebinja.

susreti-mladih

Izvor: Radio Trebinje 
Autor: R.S

Sa ciljem, kako je rečeno – da se mladi podstaknu na umrežavanja, kreativan rad i druženje, od večeras do 28. avgusta, oko dvije stotine mladih iz 42 opštine i grada Republike Srpske boraviće u Trebinju i kroz brojne sportske, zabavne i edukativne programe sklapati prijateljstva, razvijati ideje i raditi na programima namijenjenim svojoj populaciji.
Ovogodišnje susrete mladih svečano je otvorila potpredsjednik Vlade RS i ministar za porodicu, omladinu i sport Nada Tešanović poželjevši učesnicima susreta „da znanja, iskustva i prijateljstva koja steknu u Trebinju ostanu vrijednost za cijeli život koji je pred njima“.
„Ono što naučite morate i da u praksi primjenjujete. Biti u omladinskoj organizaciji ne znači biti samo član, već treba znati napraviti projekat i aplicitirati, da bi imali što kvalitetniju omladinu koja će u budućnosti preuzeti naše funkcije“, poručila je Tešanovićeva.
sU ime grada domaćina mlade je pozdravio zamjenik gradonačelnika Trebinja Neđo Ćebedžija istakavši da Trebinje gostoprimstvom i na 18. Susretima mladih „pokazuje da je istinski grad onih na kojima svijet ostaje.“
„Odlučili smo se da ovu manifestaciju podržimo smatrajući da će mladi, svojim druženjem u Trebinju, promovisati sve one pozitivne vrijednosti, a nadamo se da će iz našeg grada ponijeti i lijepe uspomene“, rekao je Ćebedžija.
U organizaciji kažu da je svrha manifestacije – da doprinese promociji omladinskog rada i stvaralaštva, ali i unapređenju odnosa mladih iz različitih regija Republike Srpske.
„Ove smo godine napravili odgovarajuću kombinaciju edukativnog, zabavnog, sportskog i turističkog sadržaja. Mladi ljudi imaće priliku da uživaju u svakom dijelu programa, kao i u ljepotama Trebinja i gostoprimstvu naših domaćina“, istakao je predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Miloš Blagojević.
Ovogodišnji susreti mladih imaće i humanitarni karakter, jer su učesnici obavezni da doniraju dvije knjige – jednu opšte literature i jedan udžbenik za osnovnu ili srednju školu, koje će biti uručene djeci iz poplavljenih područja, a biće organizovano i dobrovoljno davanje krvi za sve koji to budu željeli.
Na svečanom otvaranju posebno su pozdravljeni napori mladih volontera, koji su pomagali na područjima pogođenim nedavnim poplavama u Republici Srpskoj.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: