Otkazan meč Srbija – Srpska

Prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija Republike Srpske i Srbije neće biti odigrana u ranije dogovorenom terminu 4. septembra ove godine.

 

slikacitava (1)

 

 

Autor: Milan Zubović
Izvor: Glas Srpske

 

Razlog za to je prijateljska utakmica između fudbalskih reprezentacija BiH i Lihtenštajna istog datuma.

– Dali smo obavezu Darku LJubojeviću da kao potpredsjednik FS BiH iz Republike Srpske na sljedećoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH postavi pitanje igranja utakmice između Srpske i Srbije. Poslije toga FS BiH treba da se obrati FIFA i UEFA, koje bi trebalo da daju konačnu dozvolu za odigravanje meča u jednom od slobodnih termina. Pošto je BiH za 4. septembar zakazala susret sa Lihtenštajnom, taj termin je propao i tražimo sljedeći slobodni. To bi onda mogla da bude sredina novembra ili 16. jun, koji je Srbiji bio rezervna varijanta – izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.

Prošle godine FS BiH dao je dozvolu FSRS za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice i to je bio prvi korak ka dugo očekivanom meču. Postojao je i džentlmenski dogovor da se susret igra u terminu FIFA, ali pod uslovom da tada BiH ne igra svoj susret. Pošto je BiH zakazala prijateljsku utakmicu, Srpska je time izgubila pravo igranja. Mjesto odigravanja meča BiH – Lihtenštajn biće naknadno određeno.

Srbija
Reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine započeće gostujućim susretom protiv Jermenije 11. oktobra, dok će prije toga igrati sa Francuskom prijateljski meč na domaćem terenu.

Ostavite komentar

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: