Otežan saobraćaj preko prevoja Čemerno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i klizavi, a zbog snježnih padavina otežano se odvija saobraćaj na putu Gacko-Foča, preko prevoja Čemerno, i na magistralnom putu Novi Grad-Kostajnica.

sneg

Izvor: Trebinje danas/ Srna

Snijeg pada i na području Gacka, Mrkonjić Grada i Kneževa i zadržava se na kolovozima, a na prevoju Mliništa, magistralni put Rogolji-Glamoč, i u Novom Selu, regionalni pravac Jezero-Novo Selo, duva jak vjetar i stvara snježne nanose po putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog snježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Na putu Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, osim učestalih odrona, moguće je i obrušavanje snježnih lavina na kolovoz.

Odroni su učestali i na dionicama Banjaluka-Teslić, Kneževo-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, LJubovijski most-Drinjača i Šekovići- Caparde, Rogatica-Ustiprača, Višegrad-Vardište i Brodar-Rudo.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH posebno je otežan saobraćaj preko planinskih prevoja Oštrelj, na putu Bosanski Petrovac-Drvar, i Lanište, na pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, kao i na dionici Ripač-Vrtoče, gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima Bugojno-Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Priluka-Glamoč-Mlinište, Strmica-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Bosansko Grahovo, Bugojno-Novi Travnik i Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama Podorašac-Salakovac, Tuzla-Zvornik, Srednje-Olovo-Kladanj-Tuzla i Tuzla-Ugljevik.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su kratkotrajna, a zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić jutros od 5.30 časova obustavljen je saobraćaj za sva vozila.

 

 

Close
Molimo Vas da podržite naš sajt
Ако Вам се свиђа сајт молимо Вас да кликнете на неку од следећих опција и да помогнете сајту да постане бољи.
error: